1980’LERİN GENÇ YÖNETİCİLERİYDİLER

Yıl, 1987. Yer, Batman eski Halk Eğitim binası. Dönemin Batman Kaymakamı Aydın Arslan’dı. Belediye Başkanı ise Ataullah Hamidi idi. Belediye eski Yazı İşleri Müdürü Nurettin Sapan ile basın mensuplarından Kemal Tapan ve Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ın katıldıkları HEM sergisinde petrol kentinin iki genç yöneticisi, objektiflere böyle yansımıştı. Karedeki Batman eski Kaymakamı Arslan ve Belediye Yazı İşleri Müdürü Sapan, uzun bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu, iki yöneticiden geride bu hatıra kare kaldı.

CUMHURİYET MEYDANINDA ESKİ PROTOKOL

Batman eski Kaymakamı Aydın Arslan, 1988 yılında OHAL bölge Vali Yardımcılığına atanmıştı. İlk OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Diyarbakır’dan Batman’daki incelemelerine Batman eski Kaymakamı Aydın Arslan’la birlikte gelirken, Siirt eski Valisi Selami Teker ve iki dönem üst üste Belediye Başkanlığını yapan eski siyasetçi Ataullah Hamidi, üst düzey protokole, bir zamanlar petrol kentinin kalbinin attığı tarihi meydanında eşlik etmişti. Şimdilerde gelinlik mağazasına dönüştürülen mekan, uzun yıllar Siirt Petrol Otobüs firması olarak hizmet verdi. Kozakçıoğlu emekli olduktan sonra İstanbul’da yaşamına son verirken, 1996 yılında OHAL Valisi olan Batman eski Valisi Arslan ise geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

KOÇAKLAR, MARDİN HAZIRLIĞINDAYKEN

1996-1997 Yılları arasında Batman Valiliğini yapan Temel Koçaklar, komşu il Mardin’e atanınca, dönemin il yöneticileri ile Batmanlıların büyük bölümü ‘atama’ şaşkınlığını bir süre üzerinden atamıştı. Meydan Mahallesi’ndeki eski Vilayet konağında makamında yöneticilerle vedalaşan Batman’da ‘iz’ bırakan Valilerinden Temel Koçaklar, “Çok uzak bir yere gitmiyorum. Batman’ın sınırındayım, kapım her zaman Batmanlılara açık” diye mesaj vermişti. Daha sonra Nevşehir Valisi olan Batman eski Valisi Yardımcısı Mehmet Ceylan ile Belediye Başkanı merhum Salih Gök de vedalaşmada duygu dolu konuşmalar yapmıştı. Vali Koçaklar, Batman’dan ayrılmadan önce çalışma masasında Batman’ın ilk günlük gazetesi ‘Çağdaş’ vardı.

EĞİTİM YUVASINI HERKESE SEVDİRMİŞTİ

Petrolofisi eski Bölge Müdürlüğü’nün, 1980’li yılların ortalarında Batman’ın Beşevler Mahallesi’ne kazandırdığı ‘Petrolofisi’ İlkokulu’na ilk müdürlük yapan isimlerden biri de tecrübeli eğitimci Halim Sincar’dı. Öğrencileriyle birlikte okulu yeşillendiren Sincar, öğrencilerine ‘baba’ şefkati gösteren örnek bir eğitimciydi. Uzun bir süre önce emekli olan Sincar, boş zamanlarda ve teneffüslerde öğrencileriyle birlikte okulun bahçesinde yeşillendirme çalışmalarını yaparken, objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim