İlçe döneminde Batmanlıların gönlünde taht kuran Kaymakamlardan biri de merhum Aydın Arslan idi. Arslan, petrol kentinden sonra komşu Diyarbakır’da da uzun süre görev yaptı. Akdeniz Olimpiyatlarında dünya tuş kralı olan Milli Güreşçi Mehmet Emin Şimşek, sevincini ücra mahallelerdeki öğrencilerle paylaşırdı. Ünlü Edebiyatçı Yaşar Kemal, son on yılda dünyanın konuştuğu Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin’in başarısına dikkat çekmişti. İşte bu şehirde belleklerde yer edinen dört önemli kare…

BATMAN’IN EN SEVİLEN KAYMAKAMIYDI

1987-88 Yılları arasında Batman Kaymakamlığını yapan aslen Elazığ-Madenli eski OHAL, Şırnak ve Karaman Valiliklerinin yanı sıra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nü de yapan Aydın Arslan, bölgenin sevilen bürokratlarındandı. 1996 Yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Arslan, Batman Çağdaş Gazetesi’nin ‘Yılın Başarılıları Yarışması’nda kompozisyon kategorisinde birinci seçilen Selim Vural’ın ödülünü verirken, objektiflerimize böyle gülümsemişti.

AKDENİZ OYUNLARI ŞAMPİYONUNDAN JEST

Tarih, 01.05.1975… Yer, Hürriyet İlkokulu... Dönemin Batman İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul, Yardımcısı merhum Süleyman Manap ve bazı okul öğretmenleri, Akdeniz Olimpiyat oyunları şampiyonu milli güreşçi Mehmet Şimşek, öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımında bulunmuştu. Milli güreşçi Şimşek, eski okul binası girişinde o anı ölümsüzleştirmişti.

İKİ DEĞERLİ SİMA BATMAN’I KONUŞMUŞTU

Yıl, 2008. Yer, İstanbul AKM.. Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin’in açtığı sergiye katılan ünlü konuklardan biri de edebiyatçı Yaşar Kemal idi. Batman eski Vali Yardımcısı Kemal Cirit, iş insanı Salih Güneştekin’in de bulunduğu o sohbette Batman eski Valisi merhum Dr. Recep Kızılcık ile Yaşar Kemal, petrol şehrini konuşmuştu. Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan da o sıcak sohbetin tanıklarındandı.

BU KADRODA 6 SİMA YOK

1986-87 Futbol sezonunda Aydın’da Türkiye Amatör futbol şampiyonasında ilk üç’e kalıp 3. lige ‘merhaba’ diyen Güneydoğu’nun tek temsilcisi Batman Petrolspor’du. Kadrosunu dönemin eski ve yerli futbolculardan oluşturan Kırmızı-Beyazlıların Teknik Direktörlüğü’ne Uğur Yıldırım getirilmişti. Antrenörlüğü Nihat Tan, Genel Kaptanlığı ise Salih Eren yaptığı Petrol’ün ilk profesyonel futbolcuları arasında; Mithat Atalay, Halil Türe, Cahit Sönmez, Bedrettin Sütçü, Fadıl Kayra, Veysi Olgun, Bedrettin Balcı, Nevzat Fırat ve Şafii Çoğun vardı. 37 Yıl önce profesyonel olan Kırmızı-beyazlılar, TPAO’nun emektar sahasında sezon açılışında objektiflerimize böyle yansırken, o kadronun idarecilerinden Eren, Teknik Direktör Uğur Yıldırım, Antrenör Nihat Tan, Halil Türe, Veysi Olgun ve Bedrettin Balcı hayata veda etti. O sezon açılışından ise geride bu kare kaldı.

Editör: TE Bilişim