*Bir zamanlar Batman’ın lokomotifi TPAO idi. Bu petrol sektörüne yıllarını veren eski emekçiler ve ünite müdürleri, parmakla gösterilirlerdi. Bu petrol sektöründe iz bırakan güzel simalardan bir kesit kareyi daha okurlarımızla paylaşıyoruz.

TPAO, BU İKİ SİMAYI UNUTMADI
Biri aslen Diyarbakırlı, diğeri ise Kayserili idi. Çocukluğu ve gençliği Batman’da geçen Alaaddin Yumlu, kısa bir dönem Batman’da eğitimcilik yaptı. Ardından da geçiş yaptığı TPAO Bölge Müdürlüğü Makine İkmal Müdürlüğü’nde emekli olan kadar yer değiştirmeyen Alaaddin Yumlu, Kayserili olan TPAO eski Bölge Müdür Yardımcısı Şeref Ekinci’den 1989 yılında TPAO’nun yıldönümünde başarı sertifikasını alırken objektiflerimize böyle yansımıştı. O iki petrol yöneticisini TPAO emeklisi Mehmet Salman, eski beyaz saray binasında böyle alkışlamıştı. Uzun bir süre önce yaşama veda eden TPAO’da sevilen bu iki simayı, eski petrol emekçileri unutmadı.

TPAO’DA BATMANLILIK RUHU
TPAO’dan emekli olduktan sonra halen Güney Yıldızı petrol şirketinde görev yapan TPAO Batman eski Bölge Müdür Yardımcısı Nahit Aydın, Ankara-TPIC’te görev yaptığı 2000’li yıllarda başkentte bir araya geldiği merhum Halit Edip Özcan, Musa Aydın, Enver Çetinkaya, Rasim Yıldız, Mustafa Cangır, Mehmet Tekin, İbrahim Aydoğdu ve Soner Çoğay’ın bulunduğu eski petrolcülere şu mesajı vermişti; “Batman dostluğu sonsuza kadar sürer. Batmanlılık ruhunu anlamak için o’nu yaşamak gerekir.”

BİR ZAMANLAR İKMAL BAŞMÜHENDİSLİĞİ
2000’li Yıllara kadar TPAO’nun kalbi ‘İkmal Müdürlüğü’ idi. Fotoğraf karesindeki bu simaların çoğu emekliye ayrıldı ama o sevilen simalardan geride bu fotoğraf kaldı. İşte 2000’li yıllarda İkmal Başmüdürlüğünün o eski kadrosu; “Hasan Günbeği, Sıddık Akbulut, Resul Aydın, Fuat Işık, eski futbolcu Kenan Köylü, Ali Başaran, Cem Gündüz, eski güreşçi Reşit Ekingen, Aydın Siray, Sedat Biricik, Salim Yılmaz, Celalettin Bilgili, Şerif Akbaş, Hakim Oğuz, Metin Batkı, Nevaf Şimşek, Recep Yılmaz, Ramazan Bayam, Şerif Gayretli, Bülent Çopur, Behzat Akın, Mustafa Bozan, Fatih Kutlu, Rıdvan Şefikoğlu, Cezayir Yeni, Mehmet Gün, Mehmet Ekmen, Serhat Saraç, Fuat Kılıç, Mahmut Yarba, Çetin Eronat ve Ömer Sayış.”

TPAO EĞİTİM MERKEZİ BOŞ KALMAZDI
TPAO ile TÜPRAŞ sınırındaki ‘TPAO Eğitim Merkezi’nin dili olsa da bugüne kadar sayısız etkinliğin  yapıldığı o eski atmosferi anlatabilse. Yıl, 1996. Dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü aslen Eskişehirli Mustafa İşbilir’in de aralarında bulunduğu TPAO’nun eski personeli, bir eğitim Çalıştay’ın da objektiflere böyle yansımıştı. Bu karede yer alan bazı simalar hakkın rahmetine kavuştu.

Editör: TE Bilişim