1968 YILININ PETROLSPOR’U

Bu siyah-beyaz kare; TPAO’nun emektar stadyumunda 1968 yılında çekildi. Bir zamanlar Türkiye’nin dört bir yanından transfer ettiği futbolcularla adını Türkiye Amatör Şampiyonasına yazdıran Kırmızı-Beyazlıların 1968-69 yılındaki efsane kadrosu: “Merhum Ahmet Günbattı, Şeref Özpirinççi, Raman Öztürk, Muzaffer Koyuncu, Mithat Atalay, merhum Şükrü Baba, Müjdat Demir, İsmail Baysal, merhum Rasim Baysal, Abbas Bayır, İsmail Bağdu, Adanalı Ömer, Necat Hoca, Haydar Bayır, Aydın Aydın ve Urfalı İrfan.”

70’LERİN SİTE SAKİNLERİ

Yıl, 1979. Burası Batman’ın modern semti; Site… Tüpraş Batman Rafinesi İtfaiye amirliğinde uzun yıllar görev yapan Diyarbakırlı eski futbolcu Şeref Özpirinççi’nin ailesi ile çektirdiği hatıra karede; Petrolspor eski kalecisi Cem, Müjgan, merhum Aydın Ağrak’ın eşi Müşerref hanım ve halen Yalova’da muhtarlık yapan Ebru Filiz yer alıyor.

SİTE HANIMLARI BAYRAMLARA KATILIRDI

Bir tarihi kare daha. TPAO stadında resmi bayram törenlerine katılan bir grup Site hanımları o anı ölümsüzleştirmiş. 1980 Yılının 23 Nisan’ın da Müjgan Özpirinçi, Müşerref hanım, merhume Şükran ve Site’nin terzisi Olcay hanım, TPAO Stadyumundaki bayram törenlerine renk katmış. Site hanımları o dönemlerde dayanışmaları ile bilinirlerdi.

ESKİ RAFİNERİ ÜNİTE MÜDÜRLERİ

Tüpraş Batman rafinerisi’nin eski ünite müdürleri, aileler arasındaki dayanışma geleneklerini sürdürürlerdi. Rafineri eski itfaiye amiri Şerafettin Özpirinçi, eşi Müjgan hanım, yine Tüpraş yöneticilerinden Halil Yılmaz, eşi Nuray hanım ve Tüpraş eski Muhasebe Müdürlerinden Burhan Saygılı ile merhume eşi Refah hanımla objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim