YAMAÇ’IN ÜZERİNE TİTREDİĞİ MEKANDI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde eski görevleri ile birlikte yaklaşık 20 yıl süreyle görev yapan ve aslen Tekirdağlı olan Mehmet Yamaç’ın, 1988 yılında temelini attığı 7 yıldız ayarındaki Kristal Park, şimdilerde o eski günlerinden çok uzak. Hafta sonlarında TPAO’daki tüm ünite müdürlerini aileleri ile birlikte Kristal Park’ta toplayan Yamaç, eşi Ümit hanım ile yöneticileri dansa davet eder ve TPAO’nun ünlü orkestrası ile haftanın yorgunluğunu atardı. Yamaç çifti aramızdan ayrılalı birkaç yıl oldu ama hala Kristal’de Yamaç ve o’nun dönemindeki ünite müdürlerinin adı Site Mahallesi’nde yaşıyor.

KRİSTAL’DE YOK YOKTU

Kristal Park’ın o eski Başgarsonları ve Barmenleri, İstanbul’daki ünlü mekanların çalışanları kadar şıktı. TPAO Batman Bölge Müdürü eski Sekreteri Nurgün Şensoy, Sosyal İşler Şefi Halit Edip Özcan, eski Başgarsonlar Arif Özdamar, Ali Kesebir ve Abdurrahman Öztaş, Kristal Park’ın içecek bölümünde bir etkinlik öncesinde o anı ölümsüzleştirmişlerdi.

KRİSTAL GİBİ TESİSTİ

Bölge Müdürlüğü döneminde inşaatı sürerken, tartışmaların odağında olan dönemin Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, Batmanlılara anlamlı mesaj vermişti. “Öncellikle TPAO ve Batman’ın bu tesise ihtiyacı var. Yıllarımı verdiğim Batman’dan ayrıldığımda burayı tekerlekler üzerinde memleketime taşımayacağım. Bu tesis, Batman’ın yüz akıdır. Burada yıllarca konuklara hizmet verecek. Batman yeni il oluyor ama bu kentte 5 yıldızlı bir tesis yok. Kristal gibi olan bu tesisten TPAO mensupları kadar Batmanlılar da yararlanacak.” ‘Batmanlılar güzel hizmetlere layıktır’ diyen Yamaç, Kristal Park’ın 1980 öncesinde Samsun-Adana çizgisinden Doğu’ya doğru olan kısmında, Türkiye’nin en lüks tesisi olduğuna da dikkat çekmişti.

TPAO’DA ARKADAŞLIK ÖN PLANDAYDI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir dönemler Jeoloji Müdürlüğü de vardı. Çok sayıdaki ünitede 7000’e yakın çalışanı olan TPAO, 90 sonrası hızla personel sayısını azalttı. Yıllar öncesinde Batman’da hem yöneticilik  hem de Bölge Müdürlüğünü yapan aslen Eskişehirli Mustafa İşbilir, TPAO’nun eksi emektarlarından İsmail Baday, Adanalı Selami Büyükyapıcı ve Bolulu Halit Edip Özcan ile bir arkadaş gibiydi. İşte TPAO’nun o eski yöneticilerinin oluşturduğu hoşgörü ortamından bir kare.

NEREDE O ESKİ PARK RESTAURANT?

Bir kare de TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski Park Restaurantı’ndan. Bu mekan petrolcülerin yanı sıra Batmanlıların misafirlerinin ağırlandığı yerdi. Serin, çiçekle dolu bahçesi ile kebap-ızgara kokularıyla daha çok bekar mühendisler ve şehirden gelen misafirlerin ağırlandığı bu mekan, küçük bir markete dönüştü. Bu mekanın dili olsa da o eski günleri anlatsa.

Editör: TE Bilişim