NİKAH TÖRENİ BU BİNANIN ÖNÜNDE OLURDU

Burası bir zamanlar bekar petrol mühendislerinin mekanıydı.Eski TPAO Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç'ın da 60’lı yıllarda kaldığı C pansiyonu bekar mühendislerin tek mekanıydı. Yerli petrol mühendisleri için dizayn edilen C pansiyonunda kalan yerli petrol mühendisleri bekarlığa veda ederken, ilk nikah töreni bu binanın önünde yapılırdı. 27 Kasım 1978 tarihinde yaşamını Ayşe hanımla birleştiren Cevat Pasin'in düğün törenine eski TPAO Bölge Müdürü Fikret Yöndem, İdari işler eski şefi Halit Edip Özcan, eski milli hakem Zihni Aksoy da, düğün hatıra karesinde yer alan simalardı.

BATMAN EKİBİ, HER YERDEYDİ

TPAO Batman ekibi Toros dağlarında. Yıl 1988. Dönemin TPAO Bölge Müdür Yardımcısı Sıtkı İlker, beraberindeki Batman’daki  bazı mühendislerle Adana-Toroslar’a çıkarma yapmıştı. Güneydoğu’nun yanı sıra Çukurova’da da petrol arayan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün o başarılı ekibi, tamamen emekliye ayrıldı

PETROLCÜLÜKTE ALTIN YILLARDI

TPAO'nun Altın yılları 1980 öncesiydi..TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde 1970 yılına kadar hizmet veren Dursun Açıkbaş, Ankara’da da önemli görevlerde bulunmuştu. İşte Açıkbaş'ın Batman' da görev yaptığı 70'li yıllardaki ödül töreninden hatıra bir kare.  TPAO'nun yıldönümünde başarılı ünite müdürlerinden Ramazan Tanyeli'ye armağanını veren Açıkbaş objektiflere böyle yansırken, törende eski yöneticilerden Faruk Koloğlu ve Hüsamettin Yemişçiler de ödül töreninde yer almıştı.

TPAO’DA UNUTULMAYAN EKİPTİ

Burası eski bir nolu TPAO misafirhanesi. Yıl 1987. Batman eski Bölge Müdürü Fikret Yöndem, merhum Mehmet Tandoğan, Yılmaz Günay, Hasan Yapar, Gökhan Kalyoncu, Selçuk Özgül, Hüseyin İş, Tacettin Dölek, Kadri Yapan, Yavuz Tengiz ve Yalçın Ermiş, TPAO’nun yıldönümünde objektiflerimize böyle yansımıştı.  TPAO'nun bu başarılı ekibi de şimdilerde Batman dışında.

TPAO, BU EKİBİ UNUTMADI

Bir zamanlar dağ-taş ‘kara altın’ arayan TPAO'nun unutulmaz petrol emekçilerinden bu beş sima halen başarılarıyla anılıyor. Raman, Batı Raman ve Garzan'da yıllarca çalışan Doğu Tuna, Vasfi Erol, Dursun Açıkbaş, Sebat Serdar ve Mustafa Aydın, Batman'ın bir petrol sahasında çektikleri hatıra kare.

Editör: TE Bilişim