1978’LERİN BATMAN KARMASI

Batman’ın eski futbolcularından oluşan ‘Batman Karması’nda file bekçisi eski kalecilerinden TPAO emeklisi Naci Kumaş’tı. Batman Gençlik Spor ile Petrolspor’da kalecilik TÜPRAŞ emeklisi Muzaffer İnağ’dan sonra ‘Lastik Kaleci’ unvanını alan Kumaş’ın da yer aldığı kadroda bazı simalar aramızda yok. 1978 Yılında ‘Batman Karması’nda yer alanlar; “Naci Kumaş, merhum Mehmet İnağ, Hüseyin Akınbay, Pala Sabri, Hacıoğlu, Fadıl Kayra, Kara Halil, Methi Kayri. (Oturanlar); Halil ve Ahmet Kayra ve diğer emektar futbolcular.

MAHALLİ TAKIMLARIN GÖZDESİYDİ

1980 Yılların başına kadar Batman’ın mahalli futbol takımların başında ‘Güneş Kulübü’ geliyordu. Eski antrenör ve Petrolspor futbolculardan Müjdat Demir’in başında olduğu Güneşspor’un, TPAO stadında 42 yıl önce çektiği hatıra karede yer alan Batman’ın emektar futbolcuları; “Kaleci Naci, Orhan Kapucu, Necat Karatay, Ekrem Beytüt, ‘Pele’ lakaplı merhum Şehmus, Burhan Kaynak, Nihat Biçici ve merhum  Ebedin Satıcı. (Oturanlar) Tevfik, Ahmet, Fevzi, Çağlar ve Ramazan.”

1983 VOLEYBOL TURNUVASI ŞAMPİYONASI

Yıl, 1983… TPAO Bölge Müdürlüğü’nün geleneksel ‘Voleybol Turnuvası’ndan bir kare. Eski Sondaj Müdürlüğü’nün oluşturduğu ekip ‘şampiyon’ olmuştu.. Eski sondaj Müdürü Tolga Ulaş, Ziver Aslan, Naci Kumaş, Oğuz Tuncer, Nizamettin Özlük, merhum Çetin Yıldırım, A. Rıza Tanrıverdi. (Oturanlar); Ramazan Kanat, Ziya Şahin, Kel Hüseyin ve Cafer Koca.

38 YIL ÖNCESİNİN ŞAMPİYONUYDU

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Voleybol Turnuvası’nda ‘şampiyon’ yine eski sondaj ekibi olmuştu. Çoğu şimdilerde emekli olan ve aramızda olmayan bazı simaların da aralarında bulunduğu o ekipte yer alanlar; “Nizamettin Özlük, Hulagü Bergel, Naci Kumaş, merhum Mehmet Akçay, Ziver Aslan, Ramazan Kanat ve Oğuz Tuncer.”

TURNUVA GELENEĞİ 60’LARDA BAŞLAMIŞTI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde ilk futbol ve voleybol turnuvaları, 1960’lı yıllarda başlamıştı. Yıl, 1968… Dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü Gaziantepli merhum Fadıl Teymur’un da aralarında bulunduğu TPAO’nun ilk ünite müdürleri, emektar sahanın kale arkasına kurdukları ‘Voleybol Sahası’nda rakipleriyle çekişmeli müsabakalar oynamıştı. İşte TPAO’nun ilk ünite müdürlerinden oluşan voleybol takımında forma giyenler; Fadıl Teymur, İsmail C. Nutku, Esat Can, Süreyya Ekim, Yalçın Çetinel. (Oturanlar) Hami Bayrak ve Latif Kayıran.

Editör: TE Bilişim