1959 YILINDA HASANKEYF

Raman Dağı’nda 7 yıl süreyle Maden Mühendisliği yapan Selahattin Malkoç’un, arşivinden çıkan tarihi Hasankeyf fotoğrafı… 1959 Yılında Batman’da görev yaparken tarihi ilçeye olan tutkusunu da fotoğraf makinesine taşıyan MTA ve TPAO’nun ilk Maden Mühendislerinden merhum Malkoç’tu. Merhum Malkoç’un 63 yıl öncesinde çektiği antik kentin muhteşem manzarası.

ÜNLÜ SANATÇININ YANINDAYDI

Çalışma hayatının büyük bölümü Batman Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nde geçen merhum Nurettin Sapan, 1990’lı yıllarda ünlü ressam Ahmet Güneştekin’in yanından ayrılmayan simaydı. 35 Yıl öncesinde Güneştekin’in tablolarına hayranlık duyan merhum Sapan’ın en çok uğradığı mekanlardan biri de eski fotoğraf sanatçısı Kemal Tapan’ın stüdyosu idi.

FUTBOLCULARIN DÜĞÜNLERİ BÖYLE OLURDU

Yıl 1977... Bir zamanlar Batman Petrolspor’da forma giyen futbolcular, yeryüzünün en güzel düğün ve nişan törenlerine tam kadro katılırdı. Kırmızı-Beyazlıların efsane futbolcularından Hidayet Eren, Kadir Gayretli, merhum Yılmaz Gönülaçar, merhum Fikret Yeni, (Oturanlar); Sedat Özsümer, takım arkadaşları aslen Şanlıurfalı stoper Halil Düzer ve eşinin nişan töreninde Akyürek Mahallesi’nde Veysi beyle çektikleri siyah-beyaz karede;  o dönemler evlerin duvarlarında halılar da dikkat çekerdi.

BATMAN LİSESİ FAKÜLTE GİBİYDİ

Eski Batman Lisesi’nin dili olsa da dünü anlatsa. Efsane Müdür Gülpaşa Sezer dönemindeki öğrencilerin çoğu meslek sahibi oldu. 1973-74 Eğitim-öğretim yılında mezun olan bazı öğrencilerin çektiği siyah-beyaz karede yer alan bazı simalar; “Ekrem bey, merhum Mehmet Coşkun, Nuri Uçar, Sabri Günbat ve Eşref Acet.”

60’LI YILLARIN BATMAN GENÇLİK SPOR’U

Batman Petrolspor’dan sonra petrol kentinde kurulan ikinci amatör takım; ‘Batman Gençlik Spor Kulübü’ idi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski resimhane bölümünde teknik ressamlık yapan Siirtli Cengiz Turhan, Sarı-siyahlı kulübün kurucu başkanlığını yaptı. 1968-69 Futbol sezonunda Batman Gençlik Spor’un kadrosu; “(Ayaktakiler) Sabri Baldak, Enis Sanır, Cemal Kadem, merhum Tevfik Bedir, Mehmet Akıntürk, Muzaffer İnağ, Metin Ünal. (Oturanlar), Merhum Şehmus Durak, Fethi Baysal, merhum İzzet Balcı, Sabahattin Öztürk, Orhan Biber ve Tahsin Fırat.”

Editör: TE Bilişim