1970’LERDE ATATÜRK PARKI

Yıl 1975. Batman’da TPAO tesislerinden sonra kent merkezinde tek yeşil alan Atatürk Parkı idi. Bir zamanlar kent merkezinin son noktası olan Atatürk Parkı gençlerin zamanlarını geçirdikleri sosyal alanlardan biriydi. Batman’ın eski esnaflarından Nihat Çelik, TPAO emeklisi Veysi Göze ve yine petrol emekçilerinden Halil Baysal, Atatürk Parkı’nın yeni yeni filizlendiği dönemlerde girişteki su fıskiyesi önünde böyle poz vermişlerdi.

39 YIL ÖNCE BATMAN’IN İMAR PLANI

Batman’ın ilk imarını masaya yatıran Belediye Başkanı Ataullah Hamidi idi. 1984 Yılında Belediye Başkanlığı’na seçilen Hamidi, Batman’ın imar planına yön vermişti. Dönemin Belediye Fen ve İmar Müdürü Sıtkı Erbatur ile kent merkezinin imarını genişleten Hamidi, Belde Mahallesi’nde ilk toplu konutların temelini atan ‘Başkan’ unvanını almıştı.

BELEDİYE BAHÇESİNDE ESKİ SÜS HAVUZU

1990 Yılında Belediye sarayını Batman’a kazandıran Ataullah Hamidi, o dönemde belediye bahçesine kazandırdığı mükemmel süs havuzunun her tarafından ‘su’ fışkırırdı. Yüzlerce ağacın olduğu o muhteşem bahçe dizaynı de değişti. Hamidi, o muhteşem yüzme havuzunun önünde böyle poz vermişti.

ULUSAL MEDYANIN GÖZDESİYDİ

Batman’ın Siirt’e bağlı olduğu dönemde Ataullah Hamidi, yaptığı çalışmalarla ulusal ve yerel medyanın gündeminden düşmezdi. Eski Günaydın Gazetesi Siirt muhabiri Necati Numay, o dönemler Ataullah Hamidi ile yaptığı röportaj geniş yer bulurken, eski belediye binası bahçesinde Hamidi ile Mumay’dan geride kalan siyah-beyaz kare.

ÖZAL, BELEDİYE SARAYINI AÇMIŞTI

Yıl 1992. Dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal, Batman Belediye Sarayı’nın açılışına kalabalık bir heyetle katılmıştı. Siirt eski ANAP Milletvekili Kutbettin Hamidi, ANAP Batman eski İl Başkanı Muhittin Hamidi ve Belediye Başkanı Ataullah Hamidi'nin makamında ağırlanan Özal, şeref defterini imzalamıştı. Merhum Özal, memleketi Malatya kadar Batman’ı severdi ve Güneydoğu’da Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde bölgede en fazla geziyi petrol kentine yapmıştı.

Editör: TE Bilişim