GİYİMDE TAM NOT ALAN ORTAOKUL’LU ÖĞRENCİLER

Batman’ın ilk Ortaokulu’nun açıldığı Site Mahallesi’nde 1970’li yıllarda öğrenciler, şık kıyafetleriyle öğretmenlerinden giyimde tam not alırdı. Batman’ın Petrol Ortaokulu mezunlarından Fevzi Şengün, Zeki Altun, Orhan Ekmen, Ramazan Şen ve Veysi beyin, okul bahçesinde ölümsüzleştirdiği hatıra kare.

2001 YILINDA BAŞKENT FUARI

Yıl, 2001. Ankara AKM’de yapılan iller tanıtım fuara katılan dönemin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkililerinin bulunduğu karede kimler yok ki. Batman’ın ilk Kültür ve Turizm Müdürü merhum Ahmet Bulduk, eski Kültür Müdürü Şehmus Kartal, ressam Mehmet Akbulut, İrfan Tapan, Naci Coşkun ve eğitimci Burhan Zengin’den oluşan Batman ekibinin 21 yıl öncesindeki başkent fuar hatırası.

ORTAOKUL’DAN KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ

1973 Yılında Site Mahallesi’ndeki Petrol Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız’ın müdürlük yaptığı son yıllardı. Sabahattin Oktay, İrfan Tapan, Kadir Çelik ve Zeki Altun’un da aralarında olduğu öğrencilerin okul bahçesinde ölümsüzleştirdikleri karenin üzerinden yıllar geçti. Şimdilerde bu simaların çoğu Batman dışında yaşamını sürdürüyor.

BATMAN’IN ESKİ MÜFTÜSÜ, ORTAOKUL’DAYDI

Batman’ın eski müftülerinden Celal Yıldız, 1970’li yıllarda Petrol Ortaokulu’nda din derslerini verirdi. İbrahim, Sezai, Muhlis, Kamil Kayra ve İrfan Tapan’la birlikte ortaokulun eski barakalarının önünde öğrencileriyle hatıra kare çeken Aydınkonaklı Batman’ın eski Müftü Yıldız, uzun bir süre önce emekliye ayrıldı.

SÜNNET TÖRENLERİ EVLERDE OLURDU

Batman’da 1980’lerde sünnet şölenleri daha çok evlerde olurdu. Özevin ailesinden Vedat Özevin’in sünnet düğününden geride kalan hatıra kare. Bahçelievler Mahallesi’ndeki Özevinler’in evinde yapılan sünnet törenine katılan simalardan kirvelerden biri de fotoğraf sanat sanatçısı İrfan Tapan’dı.

Editör: TE Bilişim