BİR ZAMANLAR SİTE ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ

Batman’da ilk ortaokul, 1955 yılında Site Mahallesi’nde açıldı. Petrol Ortaokulu bugüne kadar sayısız öğrenci yetiştirdi. 54 Yıl önce Ortaokul bahçesine komşu olan çamlık bölgesinde hatıra karede yer alan isimlerden biri de Batmanlı yazar Abdullah Kanat’tır. O dönemlerde Site Mahallesi’nde TPAO’nun yaptırdığı öğrenci pansiyonunda, Batman kent merkezindeki öğrenciler kalırdı. O zamanlar aile büyükleri TPAO’da çalışan öğrenciler, barınma imkanına sahipti. Ortaokul öğrencileri, aynı zamanda petrol emekçileriyle birlikte TPAO ‘Beyaz Saray’da yemek yerdi. İşte TPAO’nun eski çamlık bölgesinde hatıra kare çeken üç öğrenciden biri olan Kanat’ın öğrencilik yıllarından kalan siyah-beyaz karesi.

1975’TE BATMAN ORTAOKULU

Yıl, 1975… Burası Batman Lisesi bünyesindeki eski Ortaokul binasının önü. Mezuniyet öncesinde hatıra kare çeken öğrenciler arasında halen eğitimcilik yapan bazı simalar da var. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü emeklisi Abdullah Tileği, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden elektrik mühendisi Yavuz Donat, Batman’ın eski matbaacılarından Veysi Uzunboylu, emekli eğitimci Bayram Avşar, TPAO emeklisi Ramazan Büdün ve halen Batman’da İngilizce öğretmenliği yapan Faysal Kurtuluş’un ortaokul hatırası.

RESTAURANTTA KONUKLAR AĞIRLANIRDI

Yazın serin, esen salkım söğütlü ve çiçekli bahçesinin yanı sıra bacasından çıkan kebap ve ızgara kokularıyla, daha çok TPAO’daki bekar mühendisler ile dışarıdan gelen konukların ağırlandığı yer; TPAO Park Restaurant’tı. Yaz sabahları Site sakinlerini mutlu eden ve insana yaşadığını hatırlatan hafif serin-temiz taze hava solunarak, açık büfe kahvaltıların yapıldığı yer ünlü park Restaurant’tı.

PARK RESTAURANT YOK ARTIK

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde 2000’li yıllara kadar faal olan Park restaurant, özellikle hafta sonları seçkin davetlilerle dolup taşardı. Açık büfe kahvaltısıyla yabancı konukların daha çok ağırlandığı Park Restaurant, komşusu olan lokal, alış-veriş merkezinin adresi Ekonoma, çay bahçesi, spor salonu ve yanı başındaki havuzun kenarında akşam serinliğinin esintisiyle çay ile kahvelerin damak tadı bir başkaydı. TPAO Park Restaurant’ta artık o eski ağırlamalar tarihe karıştı.

Editör: TE Bilişim