1968 YILINDA İSTASYON BAHÇESİ

Batman’ın ilk park ile bahçelerinden biri de DDY Gar Müdürlüğü’ne ait çay bahçesiydi. Daha çok petrol emekçileri ile gençlerin uğrak yeri olan istasyon bahçesinde 1969 yılında siyah beyaz bir kare. Site’deki ortaokulda okuyan Abdullah Kanat, Batmanlı öğretmen Sait Akman ile eski istasyon bahçesinde çektiği hatıra fotoğraf üzerinden 53 yıl geçti. Memleketi Batman'da bir süre eğitimcilik yapan Akman, daha sonra atandığı Adana’da emekli oldu ve halen yaşamını Adana’da sürdürüyor.

SOSYALLEŞMENİN ADRESİ KAHVELERDİ

50 Yıl önce Batman’da sosyal mekanlar kahvehane ve çayhanelerdi. Dönemin Batmanlı gençleri, İspanyol paçalı ve geniş yakalı gömlekleri ile kahvehanelerin yolunu tutardı. Batman'ın birinci caddesi şimdi ki Turgut Özal Bulvarı gibi en işlek güzergahtı. Yıl, 1969. DDY peronunun başında Diyarbakır’lı Nizam ustanın çayhanesi vardı. Batman Tekel eski Muhasebe Müdürü merhum Musa Sayın ve Batman'ın eski simalarından ve yazar Abdullah Kanat, çayhane önünde çektirdikleri hatıra fotoğraf. Liseli gençlerin boş zamanları daha çok kahvelerde geçerdi.

1994’TE TPAO FUTBOL TURNUVASI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün ‘üniteler arası’ futbol turnuvaları futbolseverler arasında büyük yankı uyandırırdı. 1994 Yılında TPAO emeklilerinden Abdulkadir Atasal ile Nuri Kaya’nın organize ettiği futbol turnuvası TPAO dışında eski 16 Mayıs şehir stadında da oynanırdı. İşte TPAO'nun bazı eski futbolcularının forma giydiği futbol takımı; “İsmail Baday, Ekrem Beytüt, Cahit Sönmez, Hayrettin Gülmez. (Oturanlar); Kaleci Mazhar Işık, merhum Agit Balcı, Kenan Köylü, Mehmet Tan ve Fadıl Kayra.

TPAO ÜNİTELERİNDE KURBAN KESİMİ

Bir zamanlar TPAO’da Sondaj müdürlüğü en gözde üniteydi. Eski TPAO Bölge Müdürü Talat Atalay, TPAO emeklisi Kadir Atasal’ın da aralarında bulunduğu TPAO sondaj makine bakım şefliğine yeni alınan motorlar için kurban kesim töreni yapılmıştı. O anı ölümsüzleştiren o personelin tamamı TPAO’dan emekli oldu.

UNUTULMAYAN VEDA YEMEKLERİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski Kuyu Tamamlama Hizmetleri Müdürlüğü Başsondörü merhum Baki Akçay'dı. 1996 Yılında emekli olan Akça'ya Kristal Park’ta verilen veda yemeğine mesai arkadaşlarından Kadir Atasal ve yakın arkadaşları da katılmıştı. TPAO'nun yüz akı olan Kristal Park ise veda yemeklerinin değişmez mekanıydı.

FUTBOL KAFİLELERİ PARK RESTAURANT’TA AĞIRLANIRDI

TPAO’da bir hatıra karede futboldan. Komşu il Siirt Köy Hizmetleri sporun, 2.  ligde olduğu dönemlerde büyük kulüpler Batman'da konaklardı. Siirt maçı öncesinde Batman'da ağırlanan Sakaryaspor kafilesine eşlik eden TPAO'nun eski yöneticilerinden merhum Ertan Ergin ve Abdülkadir Atasal, Batman’ın zengin mutfağını tanıtmıştı.

Editör: TE Bilişim