ESKİ PETROLCÜLER AYRILDI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir dönemler iz bırakan petrol yöneticileri, 1990’da ‘Efsane Bölge’ Müdürü Mehmet Yamaç’ın ayrılmasıyla bir bir emekliliğin yolunu tutmuştu. 1992 Yılından sonra erken emekliliğin zorunlu hale getirilmesinin ardından TPAO’da da yaprak dökümü başlamıştı. TPAO’nun kalbi sayılan İnşaat Başmühendisliğinde uzun yıllar görev yapan Hakim Türe ve mesai arkadaşlarının, bir veda yemeğinden geride kalan 90’lı yılların Kristal Park bahçesindeki hatıra karesi.

AYRILMAZ PETROLCÜLERDİ

Erdal Coşkun TPAO Batman Bölge Müdürlüğü görevini yaptığı dönemde sevilen iki simayı yanından ayırmazdı. Raman ve Batı Raman sahaları başta olmak üzere Batman bölgesindeki sahaları adım adım dolaşan Coşkun, eski mesai arkadaşlarından Üretim Müdürü İlhami Sarıaltın ve TPAO eski Personel Müdürü Erol Dankı ile 2000’li yılların başında Batı Raman sahasındaki bir kulede objektiflerimize böyle poz vermişti.

TPAO’DA YÖNDEM’Lİ YILLAR

TPAO’da merhum Mehmet Yamaç’ın ardından bir yıl süreyle Bölge Müdürlüğü’nü yapan isim Aydın Saral’dı. Daha sonra Bölge Müdür Yardımcılarından Fikret Yöndem,1995 yılına kadar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nü yaptı. Yöndem, TPAO’da aktif dönemi geçiren başarılı bir petrolcüydü. 1990’lı yıllarda ağır iş makineleriyle araç parkını zenginleştiren TPAO’da düzenlenen törenlerde kurbanlar kesilirdi, TPAO yöneticileri tam kadro etkinliklere katılırdı. Yöndem, eski petrol mühendislerinden Selçuk Gürpınar ve eski personel Müdürü merhum Mehmet Yıldız ile katıldığı törenden bir hatıra kare.

TPAO’DA İZ BIRAKAN YÖNETİCİLERDİ

1996-99 Yılları arasında TPAO Batman Bölge Müdür Yardımcısı Midyat-Estelli merhum Alaettin Mete idi. TPAO’nun birçok ünitesinde görev yapan Alaettin Mete’nin yakın akrabası ise Dr. İzzettin Mete ise uzun yıllar eski SSK Batman Hastanesi’nde çalıştı. 1996 Yılının Temmuz’un da eski mesai arkadaşlarından Kadir Atasal, eski THY Batman Müdürü Mehmet bey, Şehmus Oğuz ve Hakim Türe’nin de aralarında bulunduğu TPAO’nun eski ünite müdürleri için  Kristal Park bahçesinde verilen bir veda yemeğinden geride kalan fotoğraf.

NEREDE O ESKİ FUTBOL TURNUVALARI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün gelenekselleştirdiği futbol turnuvaları da geride kaldı. Şimdilerde sadece Voleybol Turnuvasının yapıldığı TPAO’da 1990’lı yıllarda futbol turnuvalarındaki heyecan görülmeye değerdi. Turnuvada finale kalan takımlar, eski 16 Mayıs şehir stadında kozlarını paylaşırdı. TPAO’dan emekli olan eski futbolcular ise Petrolspor maçları öncesinde gösteri karşılaşmasına çıkardı. Eski 16 Mayıs şehir stadyumunun etrafında tek-tük konutların olduğu dönemde ‘Şafak Mahallesi’ diye bir mahalle yoktu. Şimdilerde Millet Bahçesine dönüştürülen eski stadyumda 1994’ün Ağustos’un özel maça çıkan Petrolspor’un eski futbolcuları; “(Ayaktakiler); Hidayet Eren, TPAO emeklisi Nuri Kaya, merhum Halil Türe, Vahap Akbaş, Recep Başalak, kaleci Metin, TPAO emeklisi Kadir Atasal, (Oturanlar); Feridun Yeni, Burhan Kaynak, Mahfuz, Ayhan, Methi Kayra ve Ali Yalaz.”

Editör: TE Bilişim