1964’TE  KISMET MAHALLESİ’NDE BİR DÜĞÜN

Yıl, 1964. Batman-Beşiri’li ilk uçuş teknisyeni Hayrettin Tapan’ın düğün töreninden siyah-beyaz bir kare. Yıldanur-Hayrettin Tapan’ın aile içi düğün töreninde bulunanlar arasında Batman’ın ilk fotoğraf sanatçısı merhum Cihan Tapan ile eşi Hayriye hanım da bulunuyor. Tapan ailesinin yakınlarından Edip Akıncı ile Habibe hanımla da düğün karesine yansımış. 2’nci Cadde’deki İş Bankası binası yerinde 1960’lı yıllarda ‘Foto Moda’ Fotoğraf Stüdyosunun sahibi merhum Cihan Tapan’dı. 

TOPRAKBANK HATIRASI

Diyarbakırlı iş insanı Halis Toprak’ın, 2000 yılı öncesinde Batman’ın Cumhuriyet Bulvarı’nda açtığı Toprakbank Batman Şubesi açılışına dönemin yöneticileri, tam kadro katılmıştı. Batman eski Valisi Temel Koçaklar ve BATSO eski Başkanı Mehmet Teymur’un da katıldığı banka şubesinin açılışında dönemin Batman Jandarma eski Bölge Komutanı da kurdele keserken objektiflerimize böyle yansımıştı.

TARIM TEŞKİLATINDA TÖREN

2000 Yılı öncesinden bir kare daha. 1998 Yılında dönemin Batman Valisi Necati Develioğlu, Şevket Başak Camisi’nin açılışına katılan Diyanet İşleri eski Başkanı Nuri Yılmaz’ı da davet ettiği Tarım İl Müdürlüğü’nün etkinliğine katılan simaların bir bölümü aramızda yok. İş insanı merhum Şevket Başak, eski Defterdar Ramazan Türkan, eski Emniyet Müdürü Emin Körpe, Tarım teşkilatı eski Müdürü Erdal Özer, Tarım İl Müdürlüğü eski yöneticilerinden Emin Canpolat, Celal Sünger, Batman eski Nüfus İl Müdürü Rıdvan Çelik ve Batman Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik’in babası merhum Hacı Haydar Çelik de Tarım Teşkilatı’nın etkinliğine katılmış. O törenden geride bu kare hatıra kare kaldı.

GÖK’TEN BAKAN TÜRK’E BRİFİNG

1997 Yılında Mesut Yılmaz koalisyon hükümetinde DSP’den İnsan Haklarından sorumlu Devlet Bakanı olan Of’lu Hikmet Sami Türk, Batman eski Valisi Temel Koçaklar ile Batman Belediyesi’ne konuk olmuştu. Vefatından bir yıl önce eski Devlet Bakanı, Milli Savunma ve Adalet Bakanlığı yapan Türk’e Batman eski Belediye Başkanı Salih Gök brifing verirken, yanında eski Başkan Yardımcısı Masum Kahraman ve eski Özel Kalem Müdürü Ömer Şen de objektiflere böyle yansımıştı. Batman eski Belediye Başkanı Gök, 6 Aralık 1998 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti

DEVELİOĞLU’NUN VEDA GECESİ

1997 Yılında 8 ay gibi kısa bir süre Batman Valiliği görevini yapan Necati Develioğlu,  Batman’dan Burdur Valiliği’ne atanmıştı. Develioğlu onuruna TPAO Kristal Park’ta verilen veda yemeğinde dönemin TPAO Bölge Müdürü Talat Atalay, Batman anısına vazo armağan etmişti. TPAO’da iz bırakan Atalay, bir zamanlar Petrolspor’a destek olan Develioğlu’na petrol şehrine yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etmişti. TPAO eski emektarlarından Mecit Demir ile Batman Valiliği eski koruma görevlileri de Develioğlu ile Atalay’ın bulunduğu   kareye yansımıştı.

Editör: TE Bilişim