ÖĞRETMENEVİ’NDE ŞARK KÖŞESİ

Yıl, 1997. Yer, Batman Öğretmenevi şark köşesi. Dönemin Batman Valisi Necati Develioğlu, Batman eski Milletvekili Faris Özdemir ve iş insanı Mehmet Güneş, bir zamanlar en gözde mekan olan Öğretmenevi’nin şark köşesinde. Hafta sonu öğretmenlerin yorgunluklarını geçirdikleri ‘Şark Köşesi’nde dönemin yöneticileri de yorgunluğu bu güzel köşede atarlardı.

YOLGEÇEN HANI AĞIRLAMA YERİYDİ

Şimdilerde Ilısu Baraj gölü altında kalan Hasankeyf’teki ‘Yolgeçen hanı’ mağarası bir zamanlar bakan ve bürokratların ağırlama yeriydi. Otantik yapısı ve doğa harikasıyla bilinen Hasankeyf’in değişmez köşelerinden olan tarihi mağaranın konuğu eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, eski Batman Valisi Necati Develioğlu, Sosyal Hizmetler eski il Müdürü Ali Tarhan'dı. 1997’nin yaz mevsiminde Hasankeyf’i ziyaret eden eski Devlet Bakanı Hasan Gemici'nin geride kalan mağara hatırası.

BATMAN’I SEVEN ARSLAN’DI

Batman Kaymakamlığı’ndan eski OHAL Valiliğine kadar yükselen merhum Aydın Arslan, petrol şehrinin hayranıydı. Komşu Diyarbakır'da OHAL valiliği yapan merhum Aydın Arslan, Batman’daki açılışları kaçırmazdı. Dicle Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Özaydın ile beraber bir açılışa katılan Arslan, 1997 yılında dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar ile kurdeleyi keserken objektiflerimize böyle yansımıştı. Arslan ve Özaydın, uzun bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu.

‘DEDE’ LAKABINI ALMIŞTI

8 Ay gibi kısa bir sürede Batman Valiliğini yapan aslen Kayseri-Develi ilçesinden olan Necati Develioğlu, Batman'da yaşı itibariyle ‘Dede’ lakabını almıştı. Kayseri esprileri ile de bilinen Develioğlu, Batman eski Belediye Başkanı merhum Salih Gök ile etkinlikleri kaçırmazdı. Şimdiki Şehit Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi yeri kültür merkezi binasıydı. Beşiri eski Belediye Başkanı Ahmet Çiftçi, TPAO eski Bölge Müdürü Talat Atalay'ın da yer aldığı il protokolünde objektiflerimize böyle yansımıştı.

DEMİREL’E BRİFİNG

Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'di. Batman Valisi ise Temel Koçaklar’dı. Batman havalimanının eski protokol ağırlama bölümünde Demirel'e brifing veren Vali ise Temel Koçaklar’dı. Batman havalimanında bir süre dinlenen Demirel, daha sonra TPAO Kristal Park'da ağırlanmıştı. Batman eski Valisi Koçaklar ise Batman'dan sonra Mardin Valiliğine atanmıştı. Başarılı bürokrat Koçaklar, Danıştay üyeliğinden emekli olmuştu.

Editör: TE Bilişim