PETROL’ÜN 70’Lİ KADROSU

Amatör kümede olduğu yıllarda bile yılların profesyonel takımlarına kafa tutan Petrolspor’un, 1970’li yılların ortalarındaki efsane kadrosunda Adanalı futbolcular da vardı. Yıldız futbolcuların buluştuğu kulüp Petrolspor’du. İşte 1974-75 futbol sezonunda tarih yazan Kırmızı-beyazlı ekipte forma giyenler; “Ceylan, Recep, kaleci Muhammed, Faik Babaoğlu, Mehmet Aksu, Diyarbakırlı Günay, (Oturanlar) Adanalı merhum Bilal, K. Mahmut, Sıtkı Emrah, K. Mahmut ve Yılmaz Yalpı.” 1975 ve 77 yılları arasında Kırmızı-Beyazlı formayı giyen Siirtli Faik Babaoğlu, “O yıllarda güçlü kadromuz Türkiye amatör şampiyonasında Türkiye ikincisi oldu. Ordu Amatör ekibi ise 1’nci olmuştu. İzmit Kağıtspor ve Antalya Antspor ise ilk dörde girebilmişti. Türkiye ikincisi olunca bize İstanbul başta olmak üzere bir çok futbol kulübünden transfer teklifi geldi” diyor.

BATMAN PETROLSPOR’DAN GEDİKPAŞA’YA

Bir zamanlar Petrolspor’un ele avuca sığmadığı forveti Ceylan Ekinci ve sağ açık Faik Babaoğlu, Kırmızı-beyazlı ekipten sonra İstanbul-Gedikpaşa’ya transfer oldu. Gedikpaşa’da ise dönemin yıldız futbolcularından merhum Halit eski futbol federasyonu antrenörler Başkanı idi. Giray Bulak, Ceylan Ekinci, Fuat, Şevket, kaptan Kemal, Suat, Adanalı Mehmet, Faik Babaoğlu, Hasan ve Atilla gibi yıldız futbolcularla Gedikpaşa, İstanbul şampiyonu olmuştu. 3. Lige girmeyi hak kazanan Gedikpaşa, yerine Sakarya Karadeniz takımı alınmıştı. Batman Petrol’ün eski futbolcuları Faik, Gedikpaşa’dan Kadırgaspor’a, Ceylan ise Kocaeli spor’a transfer olmuştu.

70’LERDE İLUHLU GENÇLER

Batman’ın çekirdeği olan İluh-Tepebaşı’ndan siyah-beyaz kare. Çocukluk ve gençlikleri İluh mahallesinde geçen Behzat Yıldız, Mecit Görür, İhsan Billor ve Veysi Kanşıray, Batman Lisesi’nin eski mezunlarındandı.

ESKİ İLUH’LULAR

İluh’ta yetişen okul dışında etkinliklerde ayrılmaz bir parçaydı. Fesih Usta, Mustafa Orak, Mehmet Baduk, Hasan Taşpınar ve Mecit Görür’ün, 1970’li yıllardaki İluh’ta bir düğün töreninde çektikleri hatıra kare.

90’LARDA BELEDİYE LOGOSU

Batman Belediyesi’nin ilk Yazı İşleri Müdürlerinden merhum Nurettin Sapan, 1955’te Belediyeliğe kavuşan petrol kentinin ilk logosu üzerinde özenle duran isimdi. Güneş, kara altının sembolü Atbaşı ve Batman Çayı figürlerinin de yansıtıldığı Batman Belediyesi’nin devasa logosu; 1992 yılında hizmete açılan şimdi ki Belediye sarayı binasının üzerine böyle örtmüştü.

Editör: TE Bilişim