MARDİN KALESPOR’DAN PETROLSOR’A

1965 Yılında Mardin'den Batman’ın yolunu tutan Aydın Aydın'ın, ‘Batman Öyküsü’ ilginçliklerle dolu. Ağabeyi Fehmi Aydın, TPAO’da diş hekimiydi. Mardin Kalespor'un başarılı solbeki Aydın Aydın’ın fiziki yapısına hayran kalan Petrolspor eski Kulüp Başkanı Doğu Tuna; “Hemen gel, TPAO'da iş başı yap ve Petrolsporda forma giy” dediği Aydın Aydın, şöyle konuşuyor; “1965 ile 1973 yılları arasında Petrolspor’da forma giydim. Hocamız Beden eğitimi öğretmeniydi. Sonradan Muammer hoca teknik direktörümüz oldu. Petrolspor’da yıldız futbolcularımız vardı. Hataylı ‘Altın kafa’ lakaplı Osman golleri hep kafayla atardı. İstanbullu Ümit de kadromuzdaydı. Eski Fenerbahçe'li ‘Şükrü Baba’da kaptanımızdı. Petrolspor rüya gibi bir takımdı. Aktif futbolu bıraktıktan sonra TPAO'da 28 yıl süreyle çalıştım. 1992’de emekli oldum. Şimdi Lüleburgaz’dayım ama Batman gözümde tütüyor.”

TPAO’NUN EN UZUN SÜRELİ ÇALIŞANIYDI

Aslen Siirtli Sedat Özsümer, Batman Gençlikspor'da 1972 yılında forma giydi. Başarılı orta saha elemanı Özsümer, 1973 yılında transfer olduğu Kırmızı-Beyazlı ekipte 1983 yılına kadar ter döktü. Aktif futbolu bıraktıktan sonra TPAO'nun Sosyal İşler Müdürlüğü’nde Kamp amiri ve Kristal Park sorumluluğunu yıllarca sürdüren Sedat Özsümer, aynı zamanda TPAO’da uzun süreyle çalışan personel unvanını elinde bulundurdu. 46 Yıl 3 ay 20 gün süre ile çalışma rekorunu kıran Özsümer, yaşamını Batman'da sürdürüyor.

BATMAN GENÇLİK, PETROL’ÜN ALTYAPISIYDI

Batman Gençlik 1965 yılında kurulan Petrol kentinin köklü futbol kulüplerindendi. Şimdilerde mahalli lige düştü ama mazisi başarılarla dolu olan Batman Gençlikspor bir zamanlar gözde futbolcuları Petrolspor'a kazandırmıştı. 1975 yılından önce Raman ve Batman Gençlik’te forma giyen Hidayet Eren de Batman Petrolspor’a 1975'in sonunda transfer olmuştu. 1984 Yılına kadar Petrolspor’da forma giyen Hidayet Eren, 1978 yılında bir sezon faaliyetlerine ara veren Petrolspor'dan Diyarbakır Karacadağspor'a transfer olmuştu. 1979'da tekrar Batman'a dönen Eren, 1984’e kadar çok sevdiği Petrolspor’da çok sevdiği futbolu bırakmıştı. Petrolspor'da yöneticilik de yapan ve ikinci lig şampiyonluğunu yıllar önce yaşayan Eren, şimdi Aydın-Didim’de yaşamını sürdürüyor.

TPAO PARK RESTAURANT’IN GÜZELLİĞİ

TPAO Kristal Park öncesinde misafirlerin konakladığı yer; TPAO Park restaurranttı. Tadına doyum olmayan ızgaralar, zengin yemek menüsü ve lezzetli içecekleri ile damaklara hitap eden Park restaurant’ta TPAO’nun eski yöneticileri hafta sonu stres atarlardı. TPAO’da iz bırakan Malatyalı Şaban Özmarasalı, Mardin-Midyatlı Aydın Aydın ve TPAO Batman Bölge Müdürlüğü makam şoförü Altan Yüzen, Park Restaurat’ın ocakbaşı bölümüne geçer ve ‘kendi pişir, kendin ye’ sloganıyla ızgaraları gönüllerince hazırlarlardı. İşte 1990’lı yıllarda Park Restaurant’ta Ocakbaşı’ndan bir manzara.

BEYAZ SARAY’IN USTALARIYDILAR

Yıl 1985. Yer, TPAO Beyaz Saray yemekhanesi. Dönemin Bölge Müdürü Mehmet Yamaç yemekhaneyi denetlerken, yanında bulunan bazı seçkin simalar aramızda yok. TPAO eski muhaberat şefi Ahmet Beyazıt, İdari işler şefi Aydın Aydın ve TPAO'nun ünlü aşçılarından Nezhet Ustabaşı ve Şehmus Işık, objektiflere böyle yansımıştı. Karede bulunan simalardan Yamaç, Ustabaşı ve Işık, hakkın rahmetine kavuştu.

Editör: TE Bilişim