MODAYI TAKİP EDEN LİSELİLERDİ

1977-78 Eğitim-öğretim yılı. Batman Lisesi’nin eski mezunları arasında önemli simalar vardı. Eski yazar İlhami Işık, Orhan Sansar, Rauf Aydın ve Emrullah beyin de aralarında bulunduğu Batman Lisesi mezunlarının ‘Şıklık’ları dikkat çekerdi. Modayı takip eden gençler, boş zamanlarda okul bahçelerinde ‘hatıra fotoğrafı’ çekmeyi ihmal etmezdi.

EML’DE İZ BIRAKAN EĞİTİMCİLERDİ

Batman Endüstri Meslek Lisesi eski Müdürlerinden aslen Kurtalanlı Nazım Öztürk’tü. Uzun yıllar EML’de çalışan Öztürk, 1980 darbesinden sonra sürgün edilen eğitimciler arasındaydı. Gülistan Caddesi’nde yıllarca ‘Leylom Müzik Stüdyo’ işletmeciliğini de yapan Refik İmamoğlu ise EML’de Beden Eğitimi öğretmeniydi. Murat Aydınoğlu’nun da aralarında bulunduğu üç eğitimci, 1979’un Gençlik ve Spor Bayram’ın da TPAO Stadında bu hatıra kareyi çekmişti.

KURU FASULYE BU MEKANDA ÜNLENMİŞTİ

Batman Telekom Başmüdürlüğü binası bitişiğinde 1970’lerde ‘Fakirhane’ diye bilinen lokantada ‘Kuru Fasulye-pilav’ yemeği liseli öğrenciler arasında adeta kapışılırdı. Batman Lisesi ile Batman 60. Yıl Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, okul çıkışında kuru fasulye için adeta kuyruk oluştururdu. Batman Lisesi eski mezunlarından Rauf Aydın ve Ahmet Basut, kuru fasulye ziyafetinin ardından demli çayla sohbetlerini sürdürürken, objektiflere böyle poz vermişti.

OFİS CADDESİNDE ÜNLÜLERİ AĞIRLADI

‘Eski Ofis Caddesi’ olarak bilinen 1’nci Cadde’nin sonunda kanaat önderlerinden ve Hamidi ailesinin önde gelen simalardan şeyh merhum Hıfzullah Hamidi’nin iki katlı konağı ve ofisi vardı. Bir zamanlar Bakanlar, politikacılar ve ünlü konukların ağırlandığı merhum Hamidi’nin eski konağı şimdilerde park alanına dönüştürüldü. Hamidi ailesinden iş insanı Aydın Hamidi ile TPAO emeklisi Rauf Aydın’ın 1980’li yıllarda eski konak bahçesinde kalan hatıra karesi.

TPAO İKMAL’DE ÖNEMLİ SİMALAR GÖREV YAPTI

Bir dönemler Batman’ın lokomotifi sayılan TPAO İkmal Müdürlüğü’nde önemli simalar görev yaptı. Mehmet Uçar’ın sorumluluğunda İkmal Müdürlüğü’nde Nurettin Karameşe ve Ünal beyin, TPAO emeklisi Rauf Aydın ile 1990 yılında çektikleri hatıra fotoğraf.

Editör: TE Bilişim