ATATÜRK PARKI DOLUP TAŞARDI

Yıl, 1980… Site Mahallesi’nin bulunduğu TPAO tesislerin dışında kent merkezinde tek yeşil alan Atatürk Parkı idi. 40 Yıl önce Batmanlı gençler, Turgut Özal Bulvarı’ndaki Atatürk Parkı’na akın ederdi. TPAO tesisleri yerine Atatürk Parkı’nı tercih eden kentin eski simalarından Japon pasajı esnaflarından Hüseyin Akar, TPAO emeklisi Rauf Aydın ve eski nakliyecilerden Ahmet Basut’un, Atatürk Parkı’nda bir yaz mevsimindeki çektikleri siyah-beyaz fotoğraf.

TPAO’DA MARANGOZ ATÖLYESİ VARDI

1990 Yılına kadar sayısız ünite ve çalışanlarıyla Batman’ın adeta lokomotifi olan TPAO’da marangoz atölyesi vardı. Usta marangozların çalıştığı TPAO marangoz atölyesi, TPAO personelinin can simidi sayılırdı. TPAO İkmal Başmühendisliği’ne komşu olan Marangoz Atölyesinin sevilen ustalarından Vefik Çekmen ile TPAO emeklisi Rauf Aydın’ın, bir mesai gününde çektikleri hatıra kare.

PETROLCÜLER, KASET ÇALARSIZ EDEMEZDİ

Petrol emekçileri, petrol sahaları ile kamplarda yanlarından kaset çaları eksik etmezlerdi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün yanı sıra bir süre Adıyaman’da da görev yapan Batmanlı Rauf Aydın,  mesai arkadaşı Nihat Aslan’ın, mesai dışında yaptığı ‘çiğköfte’ ziyafetinde o anı ölümsüzleştirmişti. Günün yorgunluğunu atmak için teyp ve kaset çalarları yanlarından eksik etmeyen dönemin petrolcüleri, emekli olalı yıllar geçti.

TPAO’DA GÜVENLİK AMİRİ ÖZBEDEN’Dİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün ‘Efsane’ Müdürlerinden Mehmet Yamaç’ın döneminde güvenlik amiri Sadi Özbeden idi. Bir dönemler TPAO’da etkinliklerin adresi; Beyaz saray binasıydı. 1990 Yılı öncesinde TPAO’nun kuruluş yıldönümünde merhum Sadi Özbeden’in takdirname belgesini verdiği Midyat-Estelli Abdulkadir Atasal, şıklığıyla bilinen başarılı şefti. O dönemler Silvanlı Ahmet Azizoğlu ve TPAO’nun eski emektarları da yıldönümü etkinliğindeydi.

BATMAN FUTBOLUNDA İZ BIRAKTI

1972-75 Yılları arasında Batman Petrolspor formasını giyen Elazığlı kaleci Münir Yılmaz da geçen pazar yaşama veda etti. Kırmızı-Beyazlılar, 70’li yıllarda  ‘amatör’ olmasına rağmen 2. lig ayarında bir kulüptü. Petrolspor ile Batman Gençlik Spor maçı öncesinde TPAO stadında hatıra kare çeken futbolcular; Metin Alptekin, Şemsi, Münir Yılmaz, İhsan Bedük, Sedat Özsümer ve İbrahim Gör... Petrolspor’un 2-1’lik skorla galip geldiği müsabakada Batman Gençlik Spor’da forma giyen Gör Pasajı sahibi İbrahim Gör, bir süre önce yaşama veda etti. Elazığlı kaleci Münir ise geçen pazar yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.

Editör: TE Bilişim