İSPANYOL PAÇALI LİSELİLER

1977-78 Batman Lisesi mezunları, dönemin İspanyol paçalı pantolonlarla okulun yolunu tutardı. Batman’ın eski semtlerinden Yeni Mahalle’den liseye giden Rauf Aydın ve Orhan Sansar, ayakkabıları gözükmeyen bol paçalı pantolonlarıyla tarihi lisenin ihata duvarı önünde objektiflere böyle poz vermişlerdi.

1970’Lİ YILLAR ATATÜRK PARKI

1968-1977 Yılları arasında Batman Belediye Başkanlığını yapan merhum Mustafa Ramanlı’nın, Turgut Özal bulvarına kazandırdığı Atatürk Parkı, günümüzde de aynı güzergaha nefes aldıran tek yeşil alan konumunda. 1970’li Yıllarda gençlerin hafta sonları zamanlarını geçirdikleri kentin tek parkında Rauf Aydın ile Hıdır beyden geride kalan hatıra kare.

BİR ZAMANLAR ERBANE KÜLTÜRÜ

Bir zamanlar Denbej ve erbane kültürünün yaygın olduğu Mezopotamya coğrafyasında gençler, dengbejliğe ilgi duyardı. Ahmet Basut ile Rauf Aydın,1980’li yıllarda denbejlere eşlik ederken, o anı da ölümsüzleştirmişlerdi. Günümüzde kaybolmaya yüz tutan Denbejlik kültürünün kaybolmaması için halen günümüz de ‘Erbane’ kursları da veriliyor. Bir zamanlar Erbane kültürü, yaşamın bir parçasıydı.

YILLARI TPAO SATIN ALMA BÖLÜMÜNDE GEÇTİ

Üç isim de bir zamanlar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün kalbi olan ‘Satın Alma Bölümü’nde iz bırakan başarılı simalardı. Şimdi ki TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir’in babası Eşref Demir ve Şanlıurfalı Kamerettin Aydın, emeklilikten önce Rauf Aydın makamında çektikleri hatıra kare.

BEYAZ SARAY’DA UNUTULMAYAN YILDÖNÜMLERİ

Batman’ın lokomotifi olan TPAO’nun kuruluş yıldönümleri, yıllar önce ‘Beyaz Saray’ binasında kutlanılırdı. TPAO’nun üst düzey yöneticilerinin tam kadro katıldıkları yıldönümünde başarılı personel, kıdem yıllarına göre ödüllendirilirdi. Sunuculuğunu merhum Ertan Engin’in yaptığı yıldönümü etkinliğinde yılları Batman ve TPAO’da geçen merhum Dr. Cengizhan Özer’in de bulunduğu karede TPAO’nun eski ve başarılı personellerinden Midyat-Estel’li Abdulkadir Atasal, takdirname belgesini dönemin TPAO yetkilisinden alırken, objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim