1964’TE PETROL ORTAOKULU

Yıl,1964... Burası Site Mahallesi’ndeki Petrol Ortaokulu. Türkçe öğretmeni Şener Kaya, vatani görevini yapmak için Batman’dan ayrılmadan önce öğrencileriyle okul girişinde objektiflere poz vermişti. Ortaokulun sevilen eğitimcilerinden Kaya’ya, DDY Gar binasına kadar öğrencileri eşlik etmişti. Ortaokulun ilk mezunları arasında merhum Yaşar Tangüner, Ramazan Yılmaz, Bahattin Cevheroğlu ve Rıfat Şengül de dikkat çekiyor. Ortaokulun Türkçe öğretmen Kaya ile öğrencilerinin, 64 yılında çektikleri karede bazı simalar aramızda değil.

ESKİ BAŞHEKİM GENÇLİKSPOR’DA FORMA GİYDİ

Tarih, 29.07.1969… TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün Stadında ‘Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda Batman Gençlik Spor’un rakibi, Batman BJK Spor mahalli takımdı. Maç öncesi hatıra kare çeken Batman Gençlik as futbolcularından Yaşar Tangüner ile Batman eski Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Yıldız’dan geride kalan siyah-beyaz kare.

HAVA GÜCÜ’NÜN RAKİBİ BATMAN GENÇLİK’Tİ

Batman Gençlik Spor’un kurucusu Cengiz Turhan’dı. Petrolspor’dan sonra Batman’da kurulan ikinci amatör takım konumundaki Batman Gençlik Spor, bir zamanlar Hava Gücüspor’un da katıldığı turnuvalarda karşı karşıya gelirdi. İşte 1967 yılında Hava Meydan Komutanlığı sahasında Batman Gençlikspor’un kadrosunda yer alan simalar; “Şeref, Mehmet, Yaşar, Cengiz Turhan ve Rasim Baysal. (Oturanlar) Fethi, Halit, kaleci Fahri, Cengiz Lokumcu, Metin ve Şehmus Durak.”

GENÇLİK’TEN PETROLSPOR’A TRANSFER

25 Ekim 1969. Şeref, Fethi, Şehmus, Halit, İsmet, Cemal Turan, kaleci Muzaffer İnağ, (Oturanlar) İzzet, Yaşar, Nihat, Metin Mehmet, Fahri ve Rasim Baysal’dan oluşan Batman Gençlik Spor, rakibi Petrolspor’a 3-0’lık skorla yenilmişti. Gençlikspor’da başarılı futbolcuların bir bölümü Petrolspor’a transfer olmuştu.

BATMAN’DA BJKSPOR VARDI

Batman’da 1960 yılların ortalarında mahalli takımlar arasında ‘Batman BJK spor’ ekibi de vardı. Batman Gençlik Spor’lu Yaşar Tangüner ve Batman BJK’li Vahap Sel’in, TPAO’nun emektar stadında çektikleri hatıra kare.

Editör: TE Bilişim