1960’LARDA BATMAN CUMHURİYET BAYRAMI

Tarih, 23 Nisan 1965... Site Mahallesi’ndeki Petrol Ortaokulu Müdürü Siirtli Abdullah Bağış’tı. Merhum Bağış’tan sonra müdürlük görevini Özcan Demirel üstlendi. Ortaokulun Beden Eğitimi Öğretmeni ise Münir hoca idi. TPAO emeklisi merhum Yaşar Tangüner, Mehmet Ali Görgeç, Hasankeyfli Nihat Savcı ve Mehmet Akıntürk’ün de aralarında bulunduğu ortaokul öğrencilerinin üniformaların da şapka zorunluluktu. Batman Cumhuriyet meydanındaki şimdi ki Ziraat Bankası yerinde tek katlı kerpiç bina vardı. İzleyiciler, binanın damından etkinlikleri izlemek için erkenden yer kapardı.

DOSTLUKLARI YILLARCA SÜRDÜ

Tarih, 06.05.1967. Bir süre önce hakkın rahmetine kavuşan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü emeklisi Yaşar Tangüner ve Fethi Baysal, lise eğitimini komşu il Diyarbakır’daki Ziya Gökalp’ta tamamlamıştı. Batman Gençlik Spor’un da eski futbolcularından Tangüner ile Baysal’dan geride bu hatıra kare kaldı.

ORTAOKULUN İLK MEZUNLARI

Batman’da ilk ortaokulu Site Mahallesi’ndeki Petrol eğitim yuvasıydı. Okulun ilk mezunlarından Yaşar Tangüner, Faruk Pirinççi, Kemal Tapan, Doğan Özel ve İbrahim Atmaca’nın Cumhuriyet Meydanında 1966 yılında 19 Mayıs Bayramı’nda çektikleri hatıra kare.

1967 YILINDA BEŞİRİ’DE MAÇ

1967 Yılının Ağustos’u. Batman’ın Aydınlıkevler Mahallesi’ndeki gençlerin kurdukları Mehtap Gençlikspor, gözde mahalli takımlardandı. Beşiri-Batman karayolu kenarındaki futbol sahasına konuk olan Mehtap Gençlik, rakibi Beşiri Gençlikspor’a 3-2’lik skorla yenilmişti. Dönemin futbol turnuvalarına renk katan Batman Mehtap Gençlik Spor’da Yaşar Tangüner, Tevfik ve İbrahim Bedir de forma giymişti. Beşiri ilçesinde o dönemler yapılan sağlık ocağı ve lojmanlar da kareye yansımış.

BATMAN FUTBOLUNA KATKILARI UNUTULMAZ

62 Yıllık kulüp Petrolspor’dan sonra Batman’da kurulan futbol takımı Beşiri Gençlik Spor’du. Tevfik Bedir, Gençlik Spor’un file bekçisiydi. TPAO’nun emektar sahasında yaşama veda eden Batman Gençlik Spor’un iki emektarı Tangüner ve Bedir’in, TPAO sahasındaki son karesi.

Editör: TE Bilişim