DÖNEMİN EN BAŞARILI YÖNETİCİLERİYDİLER

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nde yetişip başkentte TPAO Genel Müdürlükte üst düzey görevler üstlenen bir dönemlerin en popüler petrol yöneticileri bir arada. Orhan Tüz, İbrahim Şevki Tüzün, Hayrettin Okay, Yalçın Altan, Fikret Yöndem, Ozan Sungurlu, Dursun Açıkbaş, Mümtaz Önor, Latif Vrana, Hikmet Başdemir, Şeref Ekinci ve Akif Güneri, TPAO’da tarih yazan eski petrol yöneticileriydi. TPAO Batman eski Bölge Müdürü Yöndem, o yöneticileri şöyle değerlendiriyor; “Bu toplantı TPAO Personel Vakfının temsilciler kurulunun yaptığı olağan toplantıydı. Vakfımızın 2000’li yıllarda yaşadığı başarılı dönemler bu toplantılarla geçerdi.”

TPAO’YU BU YÖNETİCİLER ZİRVEYE TAŞIMIŞTI

TPAO’nun ilk Genel Müdürü Şahap E. Birgi, eski Genel Müdürlerinden ve Bakanlardan Korkut Özal’ın da aralarında bulunduğu eski petrolcüler, 1989 yılında Batman’a çıkarma yapmıştı. Batı Raman’a 34 yıl önce çıkarma yapan eski petrolcülere brifing veren TPAO eski Sondaj Müdürü Ömer Sağlıksever, Firuzan Ardıç, Rıfat Bayazıt, Selahattin Özkan ve İhsan Topaloğlu, objektiflere böyle yansımıştı. Bu petrolcülerin çoğu günümüzde hayatta değil.

BATMAN GEZİSİNE TAM KADRO KATILMIŞLARDI

TPAO’nun 35. yıldönümünde Batman, Türkiye’nin ilk petrolcülere ev sahipliğini yapmıştı. Türkiye’de petrolün bulunduğu ilk kuyu Raman-8 kuyu önünde hatıra kare çeken petrolcülerin çoğu aramızda değil. 1990 Yılının Mayıs ayına kadar Batman’ın bağlı olduğu Siirt eski Valisi Atilla Koç’un da eşlik ettiği dönemin efsane petrolcüleri; “-(Ayaktakiler) Mehmet Altınsoy, Alaattin Kayıhan, Bümin Gürses, Korkut Özal, Şahap Birgi, Firuzan Ardıç, İhsan Topaloğlu, Selahattin Özkan, Rıfat Bayazıt, Özer Altan, Mehmet Yamaç, Sadi Özbeden, Muhittin Eren, Salih Eren. (Oturanlar); Tayfun Atalay, Erol Kanmaz, Ömer Sağlıksever, Şeref Ekinci, Yılmaz Günay, Abdurrahman Yaşar, Halit Edip Özcan ve Yalçın Umurtak.”

BATMAN JEOLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ EKİBİ

Yıl, 1991… Dönemin Batman Bölge Müdür Vekili Fikret Yöndem idi. TPAO Genel Müdürü Altan Özer ve Genel Müdür Yardımcısı Süreyya Ekim’in de aralarında bulunduğu eski petrolcülerin Jeoloji Müdürlüğü’nde hatıra kare çekenler arasında Sondör Talat Tan, Baş sondör Şerif Çiçek, Sondaj Müdürü Altay Kaptanoğlu ve Jeoloji Müdürü Erdal Ahıska da bulunuyor.

KAR-KIŞ DEMEDEN ÇALIŞAN PETROLCÜLERDİ

Tarih, 2 Ocak 1987... TPAO’nun başarılı petrol yöneticileri Batman’ın kırsalında bulunan bir petrol sahasının keşfinde çektikleri hatıra karede yer alanlar; “Şeref Ekinci, Erdal Eren, Fikret Yöndem, Emin Vural, Süreyya Ekim, Özer Altan, Mehmet Yamaç, Selçuk Gürpınar ve Abdurrahman Yaşar.”

Editör: TE Bilişim