1987’DE BATMAN BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI

Batman Belediyesi’nde 36 yıl önce görev yapan bazı ünite müdürleri ile çalışanların, eski 16 Mayıs Şehir stadında kurumlar arası turnuvaya katılmıştı. Şimdilerde ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülen toprak zeminli eski stadın etrafı çöldü. Fatih, Şafak ve Çamlıtepe mahalleleri yoktu. Batman Belediye’nin 36 yıl öncesinde çalışan bazı simalar; “Ramazan Kurt, Ömer Ayrılmak, Faruk, Kılıçarslan, merhum Nurettin Sapan, Belediye eski antrenör yardımcısı merhum Mehmet Turgut. (Oturanlar) Kaleci Ali, Suat, K. Süleyman, Eski Zabıta Müdürü Hasan Şanlı, Akın ve Adil Bezek.”

1987’DE 16 MAYIS ŞEREF TRİBÜNÜ

Bu kare 1987-88 Futbol sezonunda çekildi. Batman Belediyespor’un ‘3. lig’e yükseldiği yıl; 1987 idi. 16 Mayıs Şehir Stadında kapalı tribünlerin olmadığı dönemde tek kapalı yer, basın tribünü idi. Batman’ın Siirt’e bağlı olduğu dönemde şehir stadındaki resmi futbol müsabakalarında saha komiseri Siirtli Yalçın Çabuk’tu. Belediyespor eski Başkanı Kadir Tatar, merhum Nurettin Sapan, Batman Barosu eski Başkanı avukat Sabih Ataç, eski kaleci Salih Tekin, Burhan Fidanlık, Nimet Dal ve merhum Dr. İzzettin Sütçü’nün de aralarında bulunduğu Batman’ın emektar stadının şeref tribününden geride kalan kare.

1994’TE BELEDİYE KONFERANS SALONU

Batman eski Belediye Başkanlarından merhum Salih Gök’ün Yardımcıları Abdurrahman Uçak ve Masum Kahraman’dı. Uzun yıllar Yazı İşleri Müdürlüğü’nü merhum Nurettin Sapan’ın yaptığı Batman Belediyesi’nin ilk konferans salonunda merhum Gök, bir etkinlikte konuşma yaparken objektiflere böyle yansımıştı.

HİZMET BİNASINA ÇELENK YAĞMIŞTI

Batman Belediyesi hizmet binası 1992 yılında açıldı. Dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın açılışını yaptığı Batman Belediyesi hizmet binasına çelenk yağmıştı. Dönemin mahalle muhtarlarından iş insanlarına, siyasetçilerden bazı kurumlara kadar gönderilen çelenkler, açılış öncesinde bina etrafını adeta renk cümbüşüne dönüştürmüştü. Merhum Özal’ın fotoğrafının da asıldığı Belediye hizmet binasını eski Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, Batman’a kazandırmıştı.

TURİZM HAFTASINI MAĞARADA KUTLAYAN VALİ’YDİ

2003-2004 Yılları arasında Batman Valiliği yapan Efkan Ala, turizm haftası etkinliklerini Hasankeyf’te gerçekleştiren ilk Vali idi. Bir dönemlerde turizm haftasının daha çok salonlarda kutlandığı Batman’da, dönemin Valisi Efkan Ala, eski kale girişindeki mağarada turizm haftası etkinliklerine katılırken, kendisini gölge gibi takip eden Batman Çağdaş Muhabirlerinden Reşat Yiğiz ve Batman Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Halit Biliz de o etkinliği izleyen basın mensuplarıydı.

Editör: TE Bilişim