KAYAPINAR HALILARI BEYRUT’A GİDERDİ

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar beldesinde uzun yıllar halı ticareti yapan Süleyman Aslan, Beyrut ile Lübnan’a yün halılarının ihracatını yapardı. 1980 Yılına kadar Kayapınar beldesi ile Beyrut arasında yün halıları için mekik dokuyan Aslan, Beyrut’a gittikten sonra bir daha da kendisinden haber alınamıştı. Aslan kardeşler, Kayapınar beldesinin halılarını yurtdışına taşıyan ilk aile idi.

SİTE GENÇLİĞİ, BİSİKLET TURNUVALARINA KATIRDI

Yıl, 1967. Site Mahallesi’nde oturan gençler bir bisiklet turnuvası öncesinde bir arada toplanmış. 1970 Yılları öncesinde araç sayısının az olduğu Batman’da, ‘bisiklet’ ulaşım aracı olarak kullanılırdı. Bisikletle eğitim yuvalarının yolunu tutan Siteli gençlikten Acar Öz, Cengiz Uğur, Uğur Üçer, Veysi Tatlı ve Galip Ünlütürk, Site Gençlik Spor futbol takımı, ‘Mahalleler arası’ turnuvalara da katılırdı.

MALABADİ KÖPRÜSÜNE BİSİKLET TURNUVASI

Batman’ın Site Mahallesi’ndeki Petrol Ortaokulu mezunları Batman Lisesi ile Endüstri Meslek Lisesi’ne giden eski Site Gençlikspor’dan Uğur Öz, Erdoğan Soran, Acar Öz, Cengiz Uğur, Şehmus Tatlı ve Soda Galip, Site Mahallesi ile Malabadi arasında düzenlenen bisiklet turnuvalarına katılırdı.

KAPTANLIK PAZUBANTI FORMASINA DİKEN KIZILBULUT

Batman Gençlerbirliği amatör takımını 1986 yılında kuran TPAO emeklisi Edip Kızılbulut, bir zamanlar Site Gençlik Spor’un da ‘Değişmez kaptanı’ idi. 1971 Yılında Şefik Adıgüzel’in başkanlığını yaptığı Site Gençlik Spor’da bir zamanlar forma terletenler; “(Ayaktakiler) merhum Şehmus Kapucu, İhsan Bedük, Ali, Kaleci Ahmet, Ahmet, Yılmaz Yalpı ve Metin Alptekin. (Oturanlar) Halil, Emin, Ata, Yusuf, Rehber ve kaptanlık pazubantı formasında dikili olan Edip Kızılbulut.”

ESKİ LİSELİ MEZUNLARININ GİYİM TARZI

Siyah-beyaz bir kare de Batman Lisesinden. 1974-75 Batman Lisesi mezunlarından Kasım Ceylan, Sefan Tunç ve Müfit Bayram, Batman’ın tarihi lisesinin bahçesinde çektikleri mezuniyet hatırası. 70’li Yılların ortalarında liseli gençler, uzun yaka gömlek ile İspanyol paça pantolonları tercih ederdi.

Editör: TE Bilişim