1974’TE BATMAN LİSESİ ÖĞRETMEN KADROSU

Yıl, 1974… Polis Haftası’nın kutlandığı TPAO’nun emektar futbol sahasındaki etkinliğe, Batman Lisesi öğretmen kadrosu tam kadro katılmıştı. Batman Lisesi kurucu Müdürü Gülpaşa Sezer döneminin öğretmenleriyle objektiflere böyle poz vermişti. 1974 Yılında Batman Lisesi öğretmen ekibi; “(Ayaktakiler) Karslı kimya öğretmeni Mustafa Ercan, Elazığlı Reşat Gülbağ, Niğdeli İngilizce öğretmeni Zeki Özdoğan, Midyat-Estelli Matematik öğretmeni Kadri Güler, Lise Müdürü Gülpaşa Sezer, Ispartalı Matematik öğretmen Ahmet Nuri, Siirtli Fen Bilgisi Aytekin hoca ve Aydınlı Matematik öğretmeni. (Oturanlar); Zonguldaklı Sosyal Bilgiler öğretmeni, Şanlıurfa-Siverekli Abdulkadir Çöl, Bandırmalı Namık Dikici, Edirneli Edip Korucu ve Konyalı Nazmi Öcal.”

1989’DA TPAO KRİSTAL PARK

1989 Yılında TPAO’nun kalbi olan Kristal Park, kapılarını petrol emekçileri ile Batmanlılara açmıştı. TPAO’nun eski Sosyal İşler Şefi merhum Halit Edip Özcan sorumluluğundaki Kristal Parkı’nda eski personellerinden Pervin Seven, Ayfer Özen, Serpil Özaydın ve Yasin Yüce ile bu hatıra kareyi çekmişti. Bu karedekiler, TPAO’dan emekli olalı yıllar oldu.

KRİSTAL PARK’TA GÖREV YAPTILAR

Mehmet Yamaç’ın ‘Bölge Müdürlüğü’ döneminde açılan TPAO’nun gözde mekanı Kristal Park’ta kısa bir dönem TPAO’nun kadın personellerinden Serpil Özaydın, Günsel Kaplan ve Pervin Seven de görev yapmıştı. Başarılı üç personel bir süre önce TPAO’dan emekli olmuştu.

1967’DEKİ GREVİ DURDURAN EKİPTİ

Yıl, 1967… Türkiye’de ilk grevi Batman Rafinerisi’nde başlamıştı. Türkiye’nin ilk petrolcülerinin yetiştiği grevde arabuluculuk görevini TPAO’nun eski Genel Müdürleri üstlenmişti. Batman Rafinerisi’nde bir araya gelen eski petrolcülerden Mithat Cezayirli, Güngör Karaoğuz, Aytekin Gündüz, Selahattin Özkan, Cemil Sozan, Raşit Ceylan ve Süreyya Ekim, toplu sözleşme öncesinde dönemin sendikacılarıyla uzun uzadıya görüşüp grevi sonlandırmasında önemli rol oynamıştı.

GREVDE KONFERANS SALONU YATAKHANE OLMUŞTU

1967 Yılında Batman Rafineri Müdürlüğü görevini yapan Nevzat Yıldırım, görevi şöyle özetliyor; “Başmühendisler ve ünite şefleriyle bir araya geldik. Biz burayı çalıştıracağız. Şimdi hepiniz işinizin başına dönün. Personelinizi toplayın. Birkaç gün sonra toplandık. İşçilerin büyük çoğunluğu çalışmayı kabul edince rahatladık. Greve bir gün kala, konferans salonuna yeteri kadar yatak koyup yatakhane haline getirdik. Yiyecek stoku yaptık.”

Editör: TE Bilişim