EML’DE GÖZDE BÖLÜM MOTOR ATÖLYESİYDİ

53 Yıllık Batman’ın ilk Sanat Enstitüsü, ardından Endüstri Meslek Lisesi şimdi de ‘Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ olarak bilinen Batman’ın ilk lisesinin Motor Bölümü’ne, bir zamanlar öğrenciler puanla alınırdı. İyi derecedeki öğrencilerin çoğu EML motor bölümündeydi. 1978 Yılında EML’nin başarılı öğrencilerinden M. Sakin Sevimlikurt ve Abdulkadir Çankaya objektiflere böyle yansımıştı.

TPAO PARK RESTAURANT LEZZET DURAĞIYDI

TPAO Kristal Park açılmadan önce Site Mahallesi’ndeki lezzet durağı; Park Restaurant’tı. Yabancı konuklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanların çoğu hafta sonu Park Restaurant’ta bir araya gelirdi. Bir zamanlar  çiçek bahçesiyle, bacadan kebap kokusuyla, daha çok bekar yabancı konukların ağırlandığı Park Restaurant, açık büfe ve kahvaltıların yapıldığı mekandı. İşte 1990’lı yıllarda lezzetin durağına konuk olan Petrolofisi eski Batman Bölge Müdürlüğü eski çalışanlarından Cemal Benice, Nevzat Erkin, Hazbi Hamidi, Abdulkadir  Çankaya, Ahmet Tuğyıldız, Çavuş Taşkesen, İluhlu Cafer, Naci bey ve Nuri Yıldırım.

BATMAN PETROL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ

1970-71 Eğitim-öğretim yılında Site’deki Petrol Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerden biri de eski Batman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Bahattin Atilla idi. İhsan Dinler, Edip Kurucu, Coğrafya öğretmen Abdulkadir Tel, Ahmet Acar, Zeki Şimşek, Asaf Demirdağ, Nevzat Çelik ve Mehmet Fedai Budak’ın da aralarında bulunduğu Petrol Ortaokulu mezunları, 19 Mayıs ve Gençlik Spor Bayram’ında bu hatıra kareyi emektar saha olan TPAO futbol sahasında çekmişti.

EĞİTİME ADANAN BİR ÖMÜR

1955 Şırnak-Güçlükonak’ın Akçakuşak köyü doğumlu Bahattin Atilla, 1967 yılında Batman Cengiz Topel İlkokulu’ndan mezun oldu. Site’deki Petrol Ortaokulu’nu 1971’de, Batman Lisesi’ni ise 1974’te  bitiren Atilla, 1 Kasım 1978 yılında ilk öğretmenliğini Kayseri-Pazaryeri Mimar Sinan Lisesi’nde yaptı. Batman’da 1989-2019 yılları arasında görev yapan Atilla, kısa bir dönem de komşu Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulundu. Bahattin Atilla, 15.12.2020 tarihinde yaş haddinden emekli oldu.

TELLİ VE TÜZÜN AYRILMAZ İKİLİYDİ

Altın mikrofonu Batman’a getiren TPAO Orkestrasının ünlü solistlerinden merhum İlhan Telli’nin oğlu Hakan’ın, liseli arkadaşı muhasebeci İhsan Tüzün’dü. Hafta sonları zamanların çoğu Site Mahallesi’nde geçen Telli ile Tüzün’ün, 1978 yılında Site Çamlık bölgesinde çektikleri siyah-beyaz kare. Tüzün mesleğini Batman’da sürdürürken, Telli Ankara’da yaşıyor.

Editör: TE Bilişim