1970’LERDE BATMAN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

Batman’ın eski Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından emekli eğitimci Bahattin Atilla, 1973 yılında Batman Lisesi’nden mezun oldu. 42 Yıl 45 gün süreyle eğitime hizmet veren 67 yaşındaki Atilla, Batman’da öğretmenliğe başladığı tarih ise 7 Mart 1980 idi. Batman eski Endüstri Meslek Lisesi’nde ‘İngilizce’ öğretmeni olarak göreve başlayan Atilla, 1989 yılında Batman Anadolu Lisesi kurucu Müdürlüğü de yaptı. Fedakar eğitimci Atilla’nın, 1973 yılında Batman Lisesi binası önünde çektiği hatıra fotoğrafta yer alan bazı simalar; “Bahattin Atilla, Osman Kaya, Ayzen Demirer, Öğretmen Aytekin Özel, Veysi Oğuz, Müfit Bayram, merhum İdris, Cahit Akın, Necdet Güre, merhum Faik Manap, Abdullah Yıldız, Mehmet Budak, Asaf Demirdağ, Cemil Özaslan ve Burhan Uçan.”

EML’DE OKUMAK MESLEK EDİNMEKTİ

Bir zamanlar Batman Endüstri Meslek Lisesi’nde okumak; meslek bileziğini koluna geçirmek gibiydi. 1978-79 Eğitim öğretim yılında Batman’ın tanınan simalarından Abdulkadir Çankaya ile Batman  Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Şemsettin Dursun’un yeğeni Osman Dursun ile motor bölümü atölyesinde bu hatıra kareyi çekmişti.

NEREDE O ESKİ TERZİ KALFALARI

Yıl, 1970. Batman’ın ilk terzileri arasında yer alan aslen Silvanlı merhum Eyüp Özgüner’in kalfası Mehmet Emin Başaran’dı. Biçiciler Pasajı’ndaki terzi dikim evinde 5 yıl süreyle çalışan Başaran’ın yardımcısı ise amcaoğlu Şehmus  Başaran’dı. 52 Yıl önce Batman’ın terzilerinin çoğu Biçiciler Pasajı ile çevresindeki iş merkezlerindeydi. Silvanlı terzi Eyüp Özgüner, Batman-Silvan karayolunda geçirdiği trafik kazasında genç yaşta yaşama veda etmişti. Batman’ın emektar terzi kalfası Başaran, sevdiği terzilik mesleğini ise 1984 yılının sonunda kamuda göreve başlayınca bırakmak zorunda kalmıştı. Başaran da şimdilerde emekli

KURU TEMİZLEME FABRİKASINI AÇAN TERZİYDİ

Batman’da elbise kuru temizleme fabrikası sahibi de terzi merhum Eyüp Özgüner’di. Kardeşi Muhammed Özgüner’e 1973 yılında 1’nci Cadde’deki eski peron karşısında Eyüp Kuru temizleme fabrikası açan Eyüp Özgüner, genç yaşta geçirdiği trafik kazası sonucu yaşama veda etmişti. Kardeşi Muhammed Özgüner de bir süre önce hakkın rahmetine kavuşmuştu.

BİR ZAMANLAR HASANKEYF MAĞARALARI

Tarihi ilçe Hasankeyf kalesinde bir zamanlar Helenistik dönemine ait mağaralar, bahar ve yaz mevsiminde yerli ve yabancı konukların akınına uğrardı. Kale yolu üzerindeki mağarayı işleten Hasankeyfli Ramazan Turan, mağarasında hatıra kare çekenlerden eski Petrolofisi Batman Bölge Müdürlüğü emeklilerinden Abdulkadir Çankaya, Abdullah Sever ve mesai arkadaşları objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim