HASANKEYF’İN SON NAHİYE MÜDÜRÜ

1940’lı Yıllar… Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in son Nahiye Müdürü Alaettin İçöz idi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü emeklilerinden Fahrettin İçöz’ün babası, Batman eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Atilla’nın dedesi olan Hasankeyf’in son Nahiye Müdürü Alaettin İçöz, şıklığıyla bilinen saygın bir simaydı.  İçöz, 40’lı yıllarda kruvaze ceket, mendil ve kravatla tam bir bürokrat profili çizmiş.  İçöz ailesinin yer aldığı hatıra karede iki çocuk dışındaki simaların çoğu hayatta değil. Hasankeyf’in son Nahiye Müdürü İçöz, 1980’li yılların başında yaşama veda etti.

70’Lİ YILLARDA LİSELİ ÖĞRENCİLER

Yıl, 1974. Batman Lisesi öğrencilerinden bir grup. Batman eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Atilla, Nurullah Yıldız, Batman’ın eski şapka-kasetçisi İbrahim Yağız, merhum Nurettin Özdemir ve Ali Şeker’in de aralarında bulunduğu eski lisesi mezunlarının çoğu günümüzde emekli. DDY Batman Gar’ında bir seyahat öncesinde hatıra çeken Batmanlı eski liseli öğrencilerin siyah-beyaz karesi.

EMEKTAR STADYUMDA BİR BAYRAM

Tarih, 23 Nisan 1973… Batman Petrol Ortaokulu öğrencileri, bayram kutlamalarında dönemin Matematik öğretmeni Mehmet Hüdai Budak ile hatıra kare çekmiş. Siyah-beyaz karede yer alanlar; Asaf Demirdağ, Bahattin Atilla, İhsan Dinler, Mehmet Budak ve Nevzat Çelik. (Oturanlar); Zeki Şimşek, Acar Öz ve Hidayet Eren.

70’LERDE ASKER UĞURLAMALARI

Yıl, 1978… Burası eski şehirlerarası oto garı. Askerlik uğurlamasından siyah-beyaz kare. Sağlık Mahallesi eski Muhtarı merhum Necmettin Kurt’un kardeşi Zeki Kurt’un askerlik uğurlamasında yanında yer alan eski Batmanlı bazı simalar; Abdulkadir Çankaya ve Behzat Akın.

PARK RESTAURANT’TA ESKİ PETROLOFİSİ EKİBİ

Bir zamanlar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde lezzet duraklarından biri de Park Restaurant’tı. 1990’lı Yılların başında Petrolofisi Batman Bölge Müdürlüğü çalışanları, Site Mahallesi’nde Park Restaurant’ta bir araya gelirdi. Uzun yıllar Petrolofisi’nde çalıştıktan sonra emekli olan Petrolofisi eski Bölge Müdürlüğü’nde iz bırakanlar; “Kayapınar eski Belediye Başkanı Hazbi Hamidi, Nevzat İrkin, eski Belediye Zabıta amiri Çavuş Taşkesen, Ahmet Tuğyıldız, Abdulkadir Çankaya, Cemal Benice, Nuri Yıldırım, İluhlu Cafer ve Naci bey.”

Editör: TE Bilişim