TPAO’DA B PANSİYONUNDA DÜĞÜN HATIRASI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde yıllara meydan okuyan binalardan biri de bir dönemler bekar petrol mühendislerin kaldığı B pansiyonu idi. Tarih; 27 Kasım 1978… TPAO eski personellerinden Cevat Pasin, nikah masasına oturmadan önce eşiyle birlikte mesai arkadaşlarıyla düğün hatırası için poz vermiş. TPAO Batman eski Bölge Müdürü Fikret Yöndem, TPAO eski İdari-sosyal Şefi merhum Halit Edip Özcan’ın da aralarında bulunduğu eski petrolcülerin, B pansiyonu önünde çektikleri karede yer alan bazı simalar; “Ergün Tuna, Hüseyin Sebat Serdar, Güray Kurt, Mehmet Toklu, A. Sami Derman, Erdal Çelikdemir, Sancar Kasar, Cevat Pasin ve eşi, merhum Halit Edip Özcan, Muzaffer Siyako, Fikret Yöndem, Remzi Aksu, Aziz Karaman, Ayhan Üngör,  Ömer Şahintürk, eski Milli hakem Zihni Aksoy ve Haki Naz.”

BİR ZAMANLAR TEKEL CADDESİ

Bu siyah-beyaz kare 1980 yılı öncesinde eski Tekel Caddesi’nde çekildi. Batman’ın ilk Sağlık memurlarından Nurettin Bağcı’nın oğlu Yüksel Bağcı ile Meydan Mahallesi eski sakinlerinden Fevzi Dilekçi, oturdukları Tavukçu ailesine ait 3 katlı apartmanın terasında çektikleri hatıra karenin üzerinden 42 yıl geçti. Yüksel Bağcı ve Feyzi Dilekçi, şimdilerde Batman dışında yaşıyor.

1 NOLU MİSAFİRHANEDE ESKİ PETROLCÜLER

Burası bir zamanlar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün gözde mekanlarındandı. Petrol mühendisleri yorgunluğu bu mekanda atardı. TPAO’nun Kristal Park öncesinde sosyal tesisi, 1 nolu misafirhaneydi. 1989 Yılında misafirhanede objektiflere poz veren dönemin petrol mühendisleri ile TPAO yöneticilerinden bazı simalar; “TPAO eski Bölge Müdürü Fikret Yöndem, merhum Mehmet Tandoğan, Yılmaz Günay, Hasan Yapar, Gökhan Kalyoncu, Selçuk Özgül, Hüseyin İş, Tacettin Dölek, Kadri Yapan, Yavuz Tengiz ve Yalçın Ermiş.”

ÜÇÜ DE PETROL’DE FORMA GİYDİ

Batman Petrolspor’da 1970 ila 80 yılları arasında forma giyen üç simadan biri aramızda yok. Petrolspor ve Şanlıurfa’da forma giyen ‘Koçero’ lakaplı Salih Eren, kalecilerin korkulu rüyası idi. Salih Eren, bir süre önce hayata veda ederken, Batman Petrol’ün unutulmaz kalecisi Mithat Atalay ve Raman Öztürk de TPAO’daki Üniteler arası futbol turnuvada bu hatıra kareyi çekmişti. Üç futbolcunun arasında TPAO’nun eski yöneticilerinden Ata Gündüz de yer almış.

AYAKKABILARI BOL PAÇADAN GÖRÜNMEZDİ

Yıl, 1979. Burası eski Elma Sokağı girişindeki Şafak çay evi. O dönemler Yeni Mahalle, Çarşı ve Aydınlıkevler Mahallesi’nde oturan mobilyacı ustaların dinlendiği mekan, Elma sokağı başındaki Şafak Çayevi idi. Gençler arasında moda bol paçalı İspanyol pantolondu. Ayakkabıların güçlükle görünebildiği bol paçalı pantolonları giyen eski futbolcu Şehmus Akçay ve merhum Mehmet  Akçay objektiflere böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim