KREDİ KOOPERATİFİNİN KURUCUSUYDU

Aslen Mardin-Midyatlı Necati Arıkan, Batman’da girişimciğiyle bilinen iş insanıydı. 1955 Yılında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde kurulan ilk sinemanın ardından ikinci sinemayı 1’nci cadde de kuran Necati Arıkan’dı. Eski TMO’nun bulunduğu 1’nci Cadde de Seyran ve Aydınlıkevler Mahallesi’nde de Mehtap Sineması yapan Arıkan, 1962 yılında da Batman’da Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi’ni kurdu. 1985 Yılına kadar Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığını yapan iş insanı Arıkan, uzun bir süre önce hayata veda etti.

TEKEL MÜDÜRÜ BAYAM’DI

Batman’da ilk Tekel Pazarlama Müdürü Ömer Bayam’dı. 1960 ve 1980’li Yıllara kadar Batman’da eski Tekel ürünlerinin satıldığı güzergah, şimdilerde ‘Gülistan Caddesi’ olarak bilinen ‘Eski Tekel Caddesi’ idi. Aslen Siirtli Ömer Bayam’ın eski Tekel Pazarlama Müdürlüğü’nü yaptığı Batman’da, en işlek güzergah ‘Tekel Caddesi’ idi. Merhum Bayam’ın büyük oğlu eski Petrospor’lu Şinasi Bayam da bir süre Batman’da eski Tekel Müdürlüğü’nde görev yapmıştı.

OKKAN’LA BİRLİKTE ÇALIŞTI

1998-99 Yılları arasında Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yapan Batman’ın eski eğitimcilerinden İzzettin Çağrı, dönemin Emniyet Müdürü merhum Gaffar Okkan’la bir süre görev yaptı. Milli Eğitim’in kırsaldaki bir eğitim yuvasının açılışında tecrübeli eğitimci Çağrı ile 24 Ocak 2001 yılında görevi başında uğradığı saldırıda şehit olan Gaffar Okkan’dan geride bu kare kaldı.

ÜNLÜLERİ AĞIRLAYAN YÖNETİCİYDİ

Batman ve Beşiri ilçelerinde Milli Eğitim’deki başarılı yöneticiliğine bir de Diyarbakır’daki İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ekleyen emekli eğitimci İzzettin Çağrı, komşuda görev yaparken ünlüleri de ağırladı. Galatasaray eski yöneticilerinden Ergün Görsoy’u konuk eden Çağrı, Diyarbakır’daki eğitimin çıtasını yükseltmeyi başarmıştı ve batı illerindeki iş dünyasından bazı simaları komşuya eğitim yuvalarını yapmaya ikna etmeyi başarmıştı.

BİR ZAMANLAR BATMAN GENÇLİK SPOR

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü emeklisi Mehmet Apari’nin antrenörlüğünü yaptığı dönemde Batman’ın eski amatör takımlarından Batman Gençlik Spor örnek kulüplerdendi. 1979-80 Futbol sezonunu TPAO’nun emektar sahasında açan Sarı-Siyahlı ekipte forma giyen eski futbolcular; “İsmail Baysal, Halit Beytüt, Şehmus Beytüt, Salih Tuğcu, merhum Kadir Beyler, Zeyni Arpa, Hasan Çınar, Hüseyin Akınbay, merhum Hasan Akınbay ve merhum Mehmet İnağ ile antrenör Mehmet Apari.”

Editör: TE Bilişim