ESKİ HAVA MEYDAN KOMUTANLIĞI

Yıl, 1987. Yer, Batman Hava Meydan Komutanlığı.  Dönemin Garnizon Komutanı emekli Albay Gültekin İnan, bazı yerel medya mensuplarının da aralarında bulunduğu heyeti, eski meydan komutanlığın bahçesinde kabul etmişti. Emekli Albay İnan, Batman eski Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, eski Milletvekili Kutbettin Hamidi, gazeteci Cumhur Kılıççıoğlu, Kemal Tapan, İsmail Baysal ve İsmail Onur, objektiflere böyle yansımıştı.

TPAO’NUN ESKİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ EKİBİ

Yıl, 1985. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün Hukuk Müşavirliğinin başında Malatyalı avukat Selami Yücel, bulunuyordu. Hafta sonları futbolun yanı sıra ekibiyle birlikte piknik günlerini de kaçırmayan Yücel, Batman Çağdaş’ın ilk yazarlarından TPAO emeklisi merhum Yaşar Koray ve hukuk müşavirliğindeki diğer görevlilerle bu hatıra kareyi çekmişti. Merhum Koray piknikte tavla oynarken, yanı başındaki Yücel ise Zeynel bey türbesinin bulunduğu eski alanda objektiflere böyle yansımıştı.

TPAO’DA PASTA USTALARIYDILAR

Bir zamanlar ikisi de TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün usta pastacılarıydı. Kristal Park’ta yılları geçen Şehmus Ustabaşı ile Davut Türker, TPAO’nun 41’nci yıldönümünde yaptıkları 7 katlı yaş pastanın üzerine ’41 Kere Maşallah’ yazıyla dönemin TPAO Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç’ın takdirini almıştı. Şimdilerde ikisi de emekli olan Ustabaşı ve Davut Türker’in, 1992 yılında Kristal Park’ta hazırladıkları dev pastanın önünde çektikleri hatıra kare.

YÜZME HAVUZUNDA YARIŞMALAR

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün ‘1 Nolu Havuz’u ünlü konukları ağırladığı gibi Site Mahallesi’ndeki eğitim yuvalarında okuyan öğrencilerin ‘yüzme’ yarışmalarının adresiydi. Hafta sonları Site’de kalan öğrenciler, yüzme havuzu yarışmalarına büyük ilgi gösterirdi. Yıl, 1990. TPAO eski Hukuk müşaviri avukat Selami Yücel, yarışmada dereceye giren eski öğrencileri böyle alkışlamıştı.

BELEDİYE’Yİ 3. LİGE ÇIKARAN KADRO

1986-87 Futbol sezonunda 3 lige ‘merhaba’ diyen Batman Belediyespor’da ‘şampiyon’luk maçını Elazığ stadında oynanmıştı. İşte Batmanlı futbolseverlere yıllar önce ‘şampiyonluk sevinci yaşatan eski Turuncu-mavili ekibin fedakar futbolcuları; “(Ayaktakiler) Lazgin, Şehmus, Diyaeddin, Yılmaz, Veysi, Ahmet, kaleci merhum Kadir. (Oturanlar) Orhan, Zeki, Nuri, Kasım ve Muhittin.”

Editör: TE Bilişim