KARTPOSTAL KARTLARI TARİH OLDU

Burası Cumhuriyet alanına komşu Ziraat Bankası sokağı. Uğur Kırtasiye’nin bulunduğu sokağın karşısında eski Tekel bayiliği yapan Adil Çelik, yıllarca kartpostal kartları ile Milli Piyango biletleri sattı. Cumhuriyet meydanındaki eski Uğur kırtasiyenin sahiplerinden İrfan Koyuncu ile Aydın Beyaz’la hatıra fotoğraf çeken Adil Çelik, Batman’ın eski kartpostal kartları satan simalardandı. Kalabalığın yoğun olduğu Ziraat Bankası sokağını süsleyen rengarenk kartpostallar, banka şubesinin korkuluklarına da ayrı bir güzellik veriyordu.

SİTE ORTAOKULU’NUN UNUTULMAZ MÜDÜRÜYDÜ

1968 Yılında Site Mahallesi’ndeki Petrol Ortaokulu Müdürlüğü’ne atanan aslen Diyarbakırlı Mehmet Yıldız, 1978 yılına kadar Batman’da görev yaptı. Yıldız, 1967 yılında aynı okulda görev yapan eğitimci Aysel Yıldız’la yaşamını birleştirmişti. İşte 1976 yılında kızları Ebru ile hatıra fotoğraf çeken Yıldız çiftinin Batman hatırası.  Batman doğumlu Ebru hanım, şimdilerde Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile evli. Yıldız çifti ise İzmir’de yaşıyor.

ÖĞRENCİLERİYLE ARKADAŞ GİBİ ÖĞRETMENLERDİ

1974-75 Eğitim-öğretim sezonundan Batman Lisesi’nden tarihi bir kare. Aslen Gercüşlü Ahmet Cemalettin Ekmen, öğrencileriyle sınıftaki ‘çiğköfte’ partisinde. Nusret Erpolat, fotoğraf sanatçısı İrfan Tapan ve Faysal Müftüoğlu’nun da bulunduğu siyah-beyaz karede yer alan Batman Lisesi’nin eski eğitimcilerinden Ekmen, şimdilerde Kanada’da yaşıyor.

60 YIL ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ

Bir zamanlar Batman Lisesi bünyesinde ‘Batman 60. Yıl Ortaokul’u, Site Mahallesi’ndeki Petrol Ortaokulu’ndan binlerce öğrenci mezun oldu. Batman’ın eski ortaokuldan mezun olan bazı simalar; Selahattin Yavuz, Veysi Yeşilmen ve Adil Çelik.

BATMAN LİSESİ’NİN SEVİLEN EĞİTİMCİLERİYDİ

Öğrenciliği geçtiği Batman Lisesi’nde 1977 yılında ‘Müdür’ olan Musa Yelken’in yakın eğitimci arkadaşları Sait Tüzün, Hüseyin Edis, merhum Namık Dikici, Ahmet Cemalettin Ekmen ve Ahmet Turan’dı. 1978 Yılının 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na öğrencileriyle renk katan eski eğitimcilerden geride bu siyah-beyaz kare kaldı.

Editör: TE Bilişim