70’LERDEKİ MİDYAT GARAJI

2’nci Cadde ile 16. Caddeyi birbirine bağlayan Midyat Garajı bir zamanlar ticaretin nabzının atıldığı yerdi. Daha çok Midyatlı esnafın bir araya geldiği o tarihi garajda 70’lerde iki katlı işyerleri oluşmuştu. Batman Endüstri Meslek Lisesi eski mezunlarından Zeki Altun’un, 1976 yılında Midyat Garajı’nda inşaat halindeki bir binanın önünde çektiği siyah-beyaz kare.

TPAO GİRİŞ KAPISI YEŞİLLİĞİYLE BİLİNİRDİ

Yıl, 1981. Yer, TPAO giriş kapısı. Tam 40 yıl önce çekilen bu hatıra karede o dönemlerde TPAO Batman Bölge Müdürlüğünün kapısı yeşil örtü ile kaplıydı. Şimdi de yıllar öncesinde de hiç değişmeyen o kapı girişinde hatıra kare çeken Adliye emeklisi Ahmet Sancan ile Mobilyacı Beşir Çekmen, hala petrol kentini terk etmeyen simalardan.

HÜRRİYET HATIRASI

Bu kare; 1968 yılında Karşıyaka Mahallesi’ndeki Hürriyet İlkokulu bahçesinde çekildi. Dönemin öğrencilerinden Şuayip, Seyfettin ve Ahmet Sancan’ın ilkokul döneminde öğrenciler siyah önlüklerle eğitim yuvasının yolunu tutardı

ÜÇ OKULDA DA İZ BIRAKTI

Türkçe ve Edebiyat Öğretmeni Hüseyin Edis, “Batman 60. Yıl Ortaokulu”, “Batman Lisesi” ve “Fatih Lisesi”nde örnek eğitimcilerindendi. Müdürlüğünü Musa Yelken’in yaptığı dönemlerde Batman Lisesinin Edebiyat derslerine giren Edis, 1987-88 yılında da atandığı Fatih Lisesi’nde Müdür Yardımcılığını yaptı. 1993-94 Yılına kadar Batman’da görev yapan ve çalıştığı eğitim kurumlarda iz bırakan Edis atandığı İstanbul’da eğitimciliğe veda etmişti.

HAZAR KAMPININ TATLICISIYDI

Uzun yıllar TPAO Beyaz Saray’da tatlı ve yaş pasta ustası olan Hüseyin Alp, TPAO’nun Hazar kampında tatlıcıydı. TPAO’dan emekli olduktan sonra Bartın’a yerleşen Alp, yaz mevsimlerinde Hazar-Sivrice Kampında TPAO emekçilerine tatlının yanı sıra börek çeşitlerini de hazırlardı. 1984 yılında Hazar Kampında mesai saati dışında günün yorgunluğunu arkadaşlarıyla okey masasında atan Alp, objektiflere böyle yansımıştı. Alp’ın kucağındaki büyük oğlu Metin Alp ise şimdilerde Kuzey İrlanda’nın Lisburn’da kuaförlük yapıyor.

Editör: TE Bilişim