LİSELİ GENÇLERİN YARISI BATMAN’DA YOK

Yıl, 1977. Batman Lisesi’nin 1979-80 mezunları ‘Batman Lisesi’ bahçesi. Dönemin bazı simaları; Faysal Müftüoğlu, Hamit Baldak, ‘Turist’ lakaplı Ahmet, merhum Mehmet Okan, Şaban Tatargan ve Emin Yaşin. Siyah-beyaz karede yer alan Hamit Baldak Almanya, Şaban Tatargan İsviçre’de yaşıyor. Emin Yaşin ise İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapıyor.

MİDYAT GARAJI’NIN ESKİ SİMALARINDANDI

1960 ve 70’li Yıllarda Batman- Midyat arasında çalışan minibüslerin simsarlığını Midyatlı ‘Şüjine’ yapardı. 1970 Yılından sonra Midyat Garajı’nın emektar taksici ise ‘Habeş’ isimli Hüseyin Büyüktaş idi. Batman’ın sevilen eski simalarından Büyüktaş, 1990’lı yıllarda da TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün işçi servis sürücülüğünü de yapan ‘Habeş’  şimdilerde emekliye ayrıldı.

BATMAN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ

Tarih, 30 Nisan 1973. Batman Lisesi bünyesindeki  ‘60. Yıl Ortaokul’unun öğrencilerinden Ayhan, Selahattin Yavuz, Yusuf Keskin ve Adil Çelik’in, eski okul bahçesinde çektiği siyah-beyaz kare.

BATMAN LİSESİ BANDO TAKIMI

Yıl, 1977. Batman Lisesi bando takımının katıldığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerini yapıldığı TPAO stadı tıklım tıklım. Dönemin Batman Lisesi öğretmenlerinden merhum Namık Dikici, Cemalettin Ekmen, Hüseyin Edis ve Sait hoca, bando takımındaki bazı öğrencilerle bayram hatırası çekmiş. Bando takımındaki öğrencilerden Gülhan Atasoy ve Adil Çelik de dikkat çekiyor.

DEMİREL VE YILMAZ’I KONUK ETMİŞTİ

1998 Yılında Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yapan Batmanlı eğitimci İzzettin Çağrı, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Başbakanı Mesut Yılmaz’ı ağırlamıştı. Bir zamanlar siyasete  damga  vuran Demirel ve Yılmaz, hakkın rahmetine kavuştu. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan emekli eğitimci Batmanlı Çağrı ise dönemin üst düzey yetkililerden takdir almıştı.

BATMAN’IN İLK RESSAMLARINDANDI

Yıl, 1964. Batman’ın eski ressamlarından Nihat Çelik, henüz ilkokulda okurken katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda TPAO stadında bu kareyi çekmiş. 1990’lı yıllara kadar Batman’da ressamlık yapan Çelik, şimdilerde İzmir’de yaşıyor.

Editör: TE Bilişim