SİTE ORTAOKULU’NDAN PROFESÖRLÜĞE

İlkokulu 1967-72 yılları arasında Cengiz Topel’de, Ortaokulu ise Site Mahallesi’ndeki Petrol Ortaokulu’nda okuyan Prof. Dr. Şemsettin Dursun, 1975-78 yılları arasında Batman Lisesi’ni bitirdi. 1972-75 Yılları arasında Site’deki Ortaokulunda okuyan Dursun, okulun başarılı öğrencilerindendi. Sabri Çelik, (Cano) lakaplı Özkan Kayhan, Zeki Altun ve Prof. Dr. Şemsettin Dursun, yıllar önce Petrol Ortaokulu bahçesinde çektiği siyah-beyaz kare. 63 Yaşındaki Prof. Dr. Dursun, Batman Üniversitesi’nde ‘öğretim üyesi’ olarak görevini sürdürüyor.

İNGİLİZCE’Cİ ZORLUOĞLU

Uzun yıllar Batman Lisesi’nde ‘İngilizce’ öğretmenliği yapan emekli eğitimci Burhan Zorluoğlu,  bir süre de Batman Üniversitesi’nden önce Diyarbakır’a bağlı Teknik Eğitim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak hizmet verdi. Emekli eğitimci Zorluoğlu, 1980’li yılların ortalarında Batman Lisesi’nde İngilizce derslerine giren Zorluoğlu eski öğrencileri Mehmet Ataş, Ömer Ataş ve Bayram Terece ile lise kapısında çektiği hatıra kare.

LİSELİLERİN ‘GENÇLİK’ BALOSU

Yıl, 1978. TPAO’nun bir zamanlar gözde mekanlarından 1 nolu misafirhanede dönemin Batman Lisesi öğrencilerinin düzenlediği ‘Gençlik Balo’ları ilgi görürdü. Yıkılan eski misafirhanedeki eski  balolardan kalan siyah-beyaz karede bazı simalar; “Tuna Durmaz, Behçet Tikit, Yusuf Kırşan, Necmi Akman, Muzaffer Dabakoğlu, Vahap Şimşek, Zeki Erken ve Şaban Yılmaz.”

BATMAN LİSESİ SEMBOL TABELASI

1968-69 Eğitim öğretim yılında açıldığında, Batman’ın ilk lisenin kurucu Müdürü Gülpaşa Sezer’di. Binlerce öğrencinin mezun olduğu 53 yıllık ilk ‘lise’nin 79-80 mezunlarından Adil Çelik ve Nasrettin Erpolat’ın, 2’nci sınıfta sembol tabelanın önünde çektikleri siyah-beyaz kare.

TPAO STADI DOLUP TAŞARDI

Yıl, 1977… Yer, TPAO stadı. 19 Mayıs ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri nedeniyle emektar stadyumun içi kadar dışı da tıklım tıklım. Coşkulu bayram törenin yapıldığı TPAO stadında dönemin liseli öğrencileri bayram hatırası için stadyumda bir araya gelmiş. O öğrenciler arasında yer alan Adil Çelik, Tarık Rende ve Nurettin Erpolat, objektiflere böyle yansımış.

Editör: TE Bilişim