OKUDUĞU LİSE’DE ÜÇ GÖREV YAPTI

Lise’ye ‘merhaba’ dediği eğitim yuvasında öğrencilik, öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve müdürlük yapan isim Musa Yelken’di. Batman Lisesi’nin ilk öğrencileri arasında Musa Yelken de vardı. Lisenin kurucu müdürlerinden Gülpaşa Sezer döneminde liseye 1969 yılında Batman’da başlayan aslen Kayapınarlı Musa Yelken, Mardin Lisesi’nden mezun oldu. 1977 Yılında ‘Resim öğretmeni’ olarak göreve başladığı Batman Lisesi’nde daha sonra Müdür Yardımcılığı ve Müdür görevlerini de sürdürdü. 1981 Yılına kadar Batman Lisesi’nde çalışan Musa Yelken, farklı görevlerde bulunduğu Batman’ın eski lisesini unutamıyor.

LİSE’NİN UNUTULMAYAN ÖĞRETMENLERİ

Batman Lisesi’nde 70’li yıllarda adından söz ettiren öğretmenlerden biri de Namık Dikici idi. Resim öğretmeni olan Dikici, öğrencilerle diyalogu ön plandaydı. Batman Lisesi bünyesindeki ‘Batman Ortaokulu’nda Türkçe öğretmenliği yapan Hüseyin Edis, resmi bayramlarda öğrencilerine eşlik ederdi. İşte 1976 yılının 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Batman Lisesi resim öğretmeni merhum Namık Dikici ile Batman Ortaokulu eski Türkçe öğretmeni Hüseyin Edis’in, TPAO emektar sahasında çektiği bayram hatırası karesinde şimdilerde Almanya’da yaşayan Adil Çelik ve kız Hamdiye Çelik bulunuyor.

1983-84’TE BATMAN ORTAOKUL MÜDÜR YARDIMCISIYDI

Uzun yıllar Batman Lisesi bünyesindeki Batman Ortaokulu, 1983-84 eğitim-öğretim yılında ’60. Yıl Ortaokul’ olarak ayrıldı. Aslen Midyatlı Hüseyin Edis’in uzun süre ‘Türkçe’ öğretmeni olarak görev yaptığı Site’deki Petrol Ortaokulu’nun ardından açılan Batman Ortaokulu’nda ilk müdür yardımcılığı unvanını aldı. Eğitimcilikten kalan boş zamanını ise Midyat Garajı’nda açtığı televizyon tamirciliği mekanında geçiren Hüseyin Edis, bir zamanlar Batman’ın eğitim camiasında sevilen simaydı. 17 Yıl önce emekliye ayrılan Edis, şimdilerde İstanbul’da yaşıyor.

BATMAN ORTAOKULU ESKİ ÖĞRENCİLERİ

1976-77 Eğitim öğretim sezonunda Batman Ortaokulu’nda eğitim gören bazı öğrencilerinden siyah-beyaz kare. TPAO emeklisi ve Petrolspor Güreş takımının eski sporcularından Necati Demirhan’ın da aralarında bulunduğu Batman Ortaokulu’nun bazı öğrencilerinden Hüseyin Öndaş, Abidin Aydın, Yılmaz Sevim, Eşref Öndaş ve Nejdet Fırat’ın aralarında bulunduğu eski Batman Ortaokulu  bahçesinde çektikleri eski ortaokul hatırası.

ESKİ İLİHAN OTELİ

Batman’ın ilk yıldızlı otellerinden biri İlihan’dı. 1987 Yılında açılan ve 1990’da ‘Körfez Savaşı’ döneminde ABD ve Alman askerlerinin de konakladığı yıldızlı tek otel, şimdilerde ‘Özel Hastane’ye dönüştürüldü. İlihan’ın hizmet verdiği ilk yıllarda hafta sonları düzenlenen müzikli programlar ilgi görürdü. İşte kentin tanınan simalarından Nurettin Sütçü ile Uğur Tunç’un, 1990’da eski İlihan’ın Restaurant bölümünde çektikleri hatıra kare.

Editör: TE Bilişim