BÖLGENİN EN İYİ FUTBOLCULARI PETROL’DEYDİ

Batman Petrolspor’un ilk kaptanı Diyarbakırlı Erdem Güzelses, 1958 yılında formasını giydiği Kırmızı-Beyazlı ekibe, bölgenin en iyi futbolcularını transfer etmişti. Petrolspor, 1960 öncesinde mücadele ettiği Diyarbakır amatör kümede rakiplerinin korkulu rüyası idi. Bir zamanlar Elazığ’ın iyi futbolcularından Köksal Gündoğdu, ‘Tefo’ lakaplı kaleci Tevfik ve Hasan Balçık gibi üç futbolcuya Kırmızı-Beyazlı ekibin formasını giydiren Petrol’ün ilk kaptanı Güzelses’in de forma giydiği maçta Batman Petrol-Elazığ Gençlik müsabakası, Batman’ın 4-3’lük galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

BATMANLI YÖNETİCİLER, KOMŞUYU YÖNETİYORDU

1985 ila 1987 Yılları arasında ‘İlçe’ olduğu dönemde Batman Kaymakamlığını yapan OHAL eski Valisi Aydın Arslan, 1997 yılında komşu Diyarbakır’da 3’ncü kez göreve başlamıştı. OHAL Vali Yarımcılığı, Emniyet Müdürü ve OHAL Valisi olan Arslan, 1998 yılında Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan İzzettin çağrı ile yolu kesişmişti. Elazığ-Madenli merhum Arslan, 1999 yılında geçirdiği rahatlık sonucu hayata veda etmişti. Diyarbakır’da 1998 yılında dönemin Diyarbakır İl Valisi Nafiz Kayalı’nın da aralarında bulunduğu törende merhum Arslan ve Çağrı, objektiflere böyle yansımıştı.

PETROL ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ

Batman’ın ilk ortaokulu konumundaki Site Mahallesi’ndeki Petrol Ortaokulu’nda binlerce öğrenci mezun olup lise ve üniversitenin yolunu tuttu. Yıl, 1974. Ortaokulun bahçesinde hatıra kare çeken öğrencilerden biri de şimdilerde yaşamını Antalya’da sürdüren DEDAŞ emeklisi Zeki Altun. 70’li Yıllarda moda olan geniş yakalı ceketleri ile kısa kravatlarla poz veren bu simaların çoğu şimdilerde Batman dışında yaşıyor.

GAFFAR OKKAN VE ÇAĞRI

Yıl, 1998. Dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’dı. Batman’da uzun yıllar Milli Eğitim Müdürlüğü’nde idarecilik yapan Batman-Aydınkonak’lı İzzettin Çağrı, bir süre komşu İl’in Milli Eğitim Müdürlüğü görevini de yürüttü. Diyarbakır’da bir köy ilköğretim okulunun açılışında Okkan ile Batmanlı Çağrı arasında bir davetli bulunuyor.  Okkan, Diyarbakır’da 2001 yılında uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti.

80’DE BATMAN LİSESİ MEZUNLARI

1979-80 Batman Lisesi mezunlarından Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Ahmet Yıldız’ın kardeşi Seyit Yıldız, Batman’ın eski ressamlarından Kadir Çelik’in kardeşi Adil Çelik ve sınıf arkadaşları, okul ihata duvarının önünde çektikleri siyah-beyaz kare. Bir zamanlar ressamlık da yapan Adil Çelik Almanya’da yaşamını sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim