80’LERDE KIZ MESLEK LİSESİ ÖĞRETMENLERİ

Yıl, 1980. Ziya Gökalp Mahallesi’nde halen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘ek hizmet’ binası olarak hizmet veren kentin eski eğitim yuvalarından biri de tek katlı Kız Meslek Lisesi binasıydı. Uzun süre Kız Meslek Lisesi’nde ‘Müdür’ olarak görev yapan İzzettin Çağrı, daha sonra Batman Lisesi Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. İşte Çağrı ile 40 yıl öncesinin Kız Meslek Lisesi öğretmenleri, yılsonu sergisi öncesinde çektikleri hatıra kare.

70’LERDE İSPANYOL PAÇA PANTOLON MODASI

Batman Lisesi’nin eski mezunları, 1970’li yıllarda İspanyol paçası bol pantolonları tercih ederdi. Okul çıkışında da İspanyol paçalı pantolonlarla Batman’ın eski Midyat Garajı ile 2’nci Cadde de turlayan Batman Lisesi mezunlarından bazı gençlerin çektikleri siyah-beyaz karelerde bol paçalı pantolonlar dikkat çekiyor.

TECRÜBELİ EĞİTİMCİLERDİ

Batman İl Milli Eğitim’in başarılı müdürlerinden Karslı Fazıl Kardaş’tı. 2000-2002 Yılları arasında Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yapan Kardaş, 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı’nda makamında kabul ettiği okulu temsil eden Ziya Gökalp Okulunun bir grup öğrencileri ile eski okul Müdürü Mehmet Çınar’dı. Başarılı müdür Kardaş, dönemin Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İzzettin Çağrı ve Şube Müdürü Fesih Yener’le öğrencilerle bayram hatırası için objektiflere böyle poz vermişti.

KAPORTACI VE FUTBOLCUYDU

Yıl, 1990. Dini bir bayram arifesinde Batman’da bir giyim mağazasında hatıra kare çekenler arasında eski Küçük Sanayi Sitesi’nin kaportacı ustalarından Diyaeddin Ata, aynı zamanda Batman Belediyespor’un forvetiydi. Futbolu erken bırakan Ata, eski mesleğini hala sürdürüyor. Bayram arifesinde hatıra fotoğrafı çekenler Batman eski Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Yıldız’ın kardeşi Seyit Yıldız, Diyaettin Ata ve Tarık Koyuncu. 

60’LARIN EN İYİ KADROSU

1965-66 Futbol sezonunda Batman Petrolspor’un kadrosu, bölgenin güçlü futbolcularından kuruluydu. Klasik çubuklu Kırmızı-Beyazlı ekibin on birinde yer alanların lakapları da vardı. 55 Yıl öncesinin Petrol’ünde forma giyenler; “Kaleci Mithat, Şanlıurfalı İrfan, Ümit, (Merhum) Salih Eren (Koçero), Midyatlı Aydın Aydın Osman (Altınkafa). (Oturanlar); Abit (Temme), Müjdat, Raşit (Pipo), Haris ve merhum Muzaffer Koyuncu.”

Editör: TE Bilişim