39 YIL ÖNCE YIL İŞLEK KAVŞAK

Burası Batman’ın en işlek güzergahının 39 yıl öncesinin hali. Turgut Özal Bulvarı giriş ile eski SSK Hastane yolu girişi. Şimdilerde Yılmaz Center iş merkezinin yerinde 2 katlı tuğlalı ev vardı. Az ötede ise Yıldız camisinin minaresi dikkat çekiyor. Aradan geçen yıllar sonra bu kavşağın yerinde ise çok katlı bloklar yükseldi. 39 Yıl önceki Turgut Özal Bulvarı ile eski SSK Hastanesi’nin girişinden manzara.

ŞİRİNEVLER MAHALLESİ’NİN ESKİ GENÇLERİ

Yıl, 1987. TÜPRAŞ Batman Rafineri’sine komşu Şirinevler’di. Batman’ın eski mahallerinden Şirinevler’de oturan gençler arasındaki diyalog ön plandaydı. İş insanı Akif Tokgöz’ün de aralarında bulunduğu Şirinevler’de 1401 sokakta gençlerin, 33 yıl öncesinin hatıra fotoğrafında yer alan simalar; “Memduh Sevim, Erdoğan Nazlı, Şahin Tokgöz, merhum Abdurrahman Tokgöz, Hasan Demir, (Oturanlar) Ayhan Ayyıldız, Fudayl Erez, Akit Tokgöz, Burhan Oghan, Nusret Sevim ve Kemal Kanşıray.”

ESKİ HÜKÜMET KONAĞI HATIRASI

Bu kare, 1980’lerin başında Cumhuriyet Caddesi’ndeki eski hükümet konağı bahçesinde çekildi. Şimdilerde Meydan Ortaokuluna dönüştürülen eski Hükümet konağı bahçesinde hatıra kare çekenlerden Hasan Basri Tangüner ve eski Çarşı Mahalle Muhtarı merhum Şehmus Tunç’un oğlu Uğur Tunç’tu. 1979-80 Batman Lisesi mezunu Tunç ile Tangüner’den geride kalan siyah-beyaz kare. Eski Cumhuriyet Caddesi’ndeki mekanların çoğu değişti. Eski hükümet konağı yeri de eğitim yuvasına dönüştürüldü.

EML BANDO EKİBİ

1987 Yılında Batman Endüstri Meslek Lisesi’nin Beden Eğitimi Öğretmeni Diyarbakırlı Refik İmamoğlu idi. Uzun yıllar Batman’da görev yapan İmamoğlu, eğitimciliğin yanı sıra eski Tekel Caddesi’ndeki Leylom Müzik Stüdyosu’nun da işletmeciliğini yaptı. Hüsamettin Tunca ve Mehmet Asım Sökmen öğretmenlerin de aralarında bulunduğu Endüstri Meslek Lisesi bando takımı, bayram törenlerine renk katıyordu.

TURİZM HAFTALARI HASANKEYF’TE KUTLANIRDI

Yıl, 2003. Yer, şimdilerde Ilısu Baraj gölü altında kalan eski Hasankeyf çarşısı. Dönemin Batman Valisi ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Hasankeyf Belediye Başkanı Vahap Kusen’in de aralarında bulunduğu il yöneticileri, Nisan’ın ilk haftasında kutlanan ‘Turizm Haftası’nı Hasankeyf’in eski kanyonunda kutlamıştı.

Editör: TE Bilişim