2004 YILINDA ERDOĞAN ve BATMAN

Yıl, 2004. Dönemin Başbakanı şimdi ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. 2003-2004 Yılları arasında Batman Valiliğini yapan eski İçişleri Bakanı Erdoğan’a brifing verdiği valilik makamında bir de tarihi ilçe Hasankeyf’in tablosunu armağan etmişti. O dönelerde Batman’da yaptığı başarılı projelerle adından söz ettiren dönemin Valisi Ala, daha sonra komşu Diyarbakır’a atanmıştı. 2007 Yılına kadar komşu ilde görev yapan Ala, daha sonra İçişleri Bakanlığı görevini sürdürmüştü.

SEL KRİZ MASASI OLUŞTURULMUŞTU

2006’nın 29 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında İluh Deresi’nin yağmur sularıyla taşmasının ardından yaşanan sel felaketi, Batman’da 11 can almıştı. Yüzlerce evin yıkıldığı-hasar gördüğü İluh Deresi’nde yaraların sarılması için dönemin Valisi Haluk İmga başkanlığında oluşturulan ‘Kriz Masası’nda görev alan 15 yıl öncesinin yöneticilerin çoğu şimdilerde Batman dışında.

PETROLOFİSİ’NİN 2 TECRÜBELİ YÖNETİCİYDİ

Özelleştirildikten sonra kapatılan Petrolofisi Batman Bölge Müdürlüğü’nün iki eski yöneticisi Ünal Durukan ve Mustafa Kumkale, İstanbul’da akaryakıt  bayilerle İstanbul’da. Aslen Elazığ-Maden’li olan  Mustafa Keser, 2006 yılında İstanbul-Üsküdar’daki mekanına konuk olan Durukan ve Kumkale’ye büyük ilgi göstermişti. Durukan ve Kumkale uzun yıllar Batman eski Petrolofisi Bölge Müdürlüğü’nde görev yapmıştı.

BATMAN’IN İLK İL YÖNETİCİLERİ

Yıl, 1991. Batman Çağdaş’ın 6. Kuruluş yıldönümünde Batman’ın ilk ‘İl’ yöneticileri, TPAO’nun sembolü olan Beyaz Saray binasında. Batman’ın ilk Valisi Tuncer Perçinler, eski Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Demir, Batman’ın ilk Bayındırlık-İskan Müdürü Kadir Tatar, Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, eski İl Genel Meclis Üyesi Kadri Yaman, Gençlik ve Spor Müdürü Kadir Ekmen, İl Genel Meclis Üyesi merhum İsmet Utanç, TED Koleji eski İl Müdürü merhum Aydın Gürsoy ve diğer konukların katıldığı etkinliğin üzerinden tam 30 yıl geçti.

HIZARLA DONDURMA KESİMİNE ŞAŞIRMIŞTI

Yıl, 2003. Batman’ın Valisi Efkan Ala idi. Yer, Turgut Özal Bulvarı. Atatürk Parkı kavşağındaki şimdi ki tatlıcı Şehmus’un mekanının, yeri dondurma imalat yeriydi. 100 Kilo ağırlığındaki dondurmanın hızar makinesiyle kesildiği o anı ilgiyle izleyen Batman’ın eski Valisi Efkan Ala, objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim