ŞEF OLARAK İŞE BAŞLADI, BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NE YÜKSELDİ

1972-73 Batman Lisesi mezunlarından Ünal Durukan, 1979 yılında Petrolofisi  Batman İrtibat Müdürlüğü’nde ‘şef’ olarak işe başlamıştı. 1979 ila 2000 Yılları arasında Petrolofisi eski Batman Bölge Müdürlüğü’nde çalışan Durukan, Ziya Yücel ile birlikte bir süre Bölge Müdür Yardımcılığı görevini de yürüttü. 12 Yıl süreyle de Petline Karadeniz ve Güneydoğu Bölge Müdürlüğü görevini sürdüren Durukan, 2016 yılında petrol sektörüne ‘veda’ etti.

ÜÇÜ DE PETROLOFİSİ’NDEN EMEKLİ OLDU

Yıl, 1988. Bir dönem Kayapınar Belediye Başkanlığı yapan Petrolofisi Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski memurlarından Hazbi Hamidi ve Tahir Sevgili’nin ortasında oturan Ünal Durukan, Petrolofisi’nin Ticaret Satış Müdürüydü. 33 Yıl öncesinde Petrolofisi’nde çalışan bu üç simanın bu fotoğrafı hatıra kaldı.

PETROLOFİSİ MÜDÜRLÜĞÜ KRİSTAL’DE

Özelleştirilmeden önce Petrolofisi Batman Bölge Müdürlüğü, diğer petrol sektörleri kadar bilinen bir kuruluştu. 1993 Yılında dönemin Petrolofisi Bölge Müdürü Mustafa Kumkale, Yardımcıları Ziya Yücel ve Ünal Durukan’ın da bulunduğu Petrolofisi Bölge Müdürlüğü çalışanları, TPAO Kristal Park’ta verilen yemeğe tam kadro katılmıştı. Petrolofisi’nin özelleştirilmesinin ardından çalışanların bir bölümü başka kurumlara ‘yatay’ geçiş yapmıştı.

TAVLA ŞAMPİYONU DURUKAN’DI

Güneydoğu Bölgesi’ndeki yakıt bayileri arasında düzenlenen tavla şampiyonluğunu Petline Güneydoğu Bölge Müdürü Ünal Durukan kazanmıştı. 2007 Yılında Antalya’da finali oynayan Durukan, rakibini yenerken, en büyük ödül olan tavlayı da kazanmıştı. Dönemin Petline Genel Müdürü Eyüp Hakim Cadoğlu, Durukan’a en pahalı tavlayı armağan etmişti.

YAKIT BAYİLERİNİN SORUNLARINI DİNLERDİ

Gerek Petrolofisi gerekse de Petline Bölge Müdürlüğü döneminde bölgedeki akaryakıt bayilerinin sorunlarıyla yakından ilgilenen eski petrolcü sima Ünal Durukan’dı. Batman Lisesi’nin ikinci mezunlarından  Durukan’ın, bölge bayileriyle 2000’li yıllarda çektiği hatıra kare.

Editör: TE Bilişim