SSK’DA UNUTULMAYAN DOKTORLAR

Batman eski SSK Hastanesi’nde yıllarca hizmet veren eski hekimler ‘Tıp Bayramı’ etkinliklerine tam kadro katılırdı. 1991 Yılının 14 Mart Tıp Bayramı’nın kutlanıldığı TPAO Kristal Park’ta. Prof. Dr. Ramazan İnci, Çocuk Doktoru Nesrin Kalaycı, Eczacı Mersa Gökpınar ile emektar doktorların da aralarında bulunduğu bu karenin üzerinden tam 30 yıl geçti. Bu doktorların tamamı İstanbul, İzmir ve Ankara’da yaşamını sürdürüyor.

BATMAN’IN ESKİ AVUKATLARI

Yıl, 1990. Dönemin Batman Barosu Başkanı Avukat Sabih Ataç, TPAO Kristal Park’ta kentin eski hukukçularıyla bir arada. TPAO eski Hukuk Müşaviri avukat Selami Yücel, Batman eski 1. Noteri Mahmut Yücel, Avukat Masum Erken, Malatyalı avukat Muammer Darendeli ve Batman’ın eski avukatlarından Kasım Seçkin, Hukukçular Günü’nde objektiflerimize böyle yansımıştı.

PETROL SEKTÖRLERİ TEK ÇATI ALTINDAYDI

1980’li Yılların başında TÜPRAŞ Batman Rafinerisi ile BOTAŞ tanklarının iç içe olduğu kare. O dönemlerde tüm petrol sektörleri Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün çatısı altındaydı. Batman’ı var eden petrol sektörlerinin eski manzaraSI da tarih oldu.

BU KAREDE ÜÇ SİMA ARAMIZDA YOK

Yıl 1992. Yer, Batman eski 16 Mayıs şehir stadı. Şimdilerde ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski stadyumda kapalı tribün yoktu. Batman Petrolspor ağırlıklı olmak üzere kentin diğer futbol takımlarında forma giyen eski futbolcuların oluşturduğu Batman’ın ‘Şöhret’ler Karmasında yer alanlardan Salih Eren, Nihat Tan ve Şakir Baymaz, yaşama veda etti. İşte 29 yıl öncesinin Şöhretler Karması’nda forma giyenler; “Kaleci Mithat, Yılmaz Yalpı, Pınar Özturan, Nizamettin Özlük, Kadir Gayretli, Nihat Tan, Salih Eren. (Oturanlar); Şakir Baymaz, Fikret Atalay, Metin Alptekin, Ali Yalaz ve Orhan.”

90’LARDA KOZLUK

Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’tan da tarihi bir kare. 1991 Yılının kış mevsimi. İlçenin çevresindeki dağlar yer, yer ‘Beyaz’a bürünmüştü. Eski Yatılı Bölge Okulu binasının görüldüğü karede Kozluk’un yeni yerleşim bölgeleri henüz, Batman-Bitlis-Van karayolu güzergahına yetişmemişti. 30 Yıl önce TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün ilçe merkezinde açtığı sondaj kuyusunda ‘petrol’ bulunmayınca, kuyu kapatılmıştı.

Editör: TE Bilişim