*Batman’da 35-40 yıl öncesinin doktorları, kısıtlı imkanlara rağmen şifa dağıtırlardı.  Batman’ın ilk hükümet tabipleri merhum Cengizhan Özer ve Kadir Sungur’un ‘çalışma’ hayatının büyük bölümü TPAO’da geçti. SSK Hastanesi’nin eski doktorları, Cumhuriyet Bayramları ile 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde bir araya gelirdi. Batman’ın eski eğitim yuvalarından Cengiz Topel’deki öğretmenler de emekli oldu. İşte Batman’ın eski doktorları ile eğitimcilerinden bir kesit kare…

ESKİ SSK HASTANESİ’NİN EMEKÇİ DOKTORLARI

 ‘İl’ olmadan ‘İlçe’ döneminde SSK Batman Hastanesi’nde uzun yıllar görev yapan Genel Cerrah Uzmanı İlhami Solak’tı. Batman’dan sonra İzmir’e yerleşen İlhami Solak, kentte en fazla ameliyat yapan başarılı uzmandı. 1986 ile 1992 Yılları arasında SSK Batman Hastanesi’nde görev yapan Dr. Solak, şimdilerde Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’nde. Solak’ın da aralarında bulunduğu Batman SSK Hastanesi eski doktorlarından Prof. Dr. Ramazan İnci ve eşi Sevinç hanımla 14 Mart 1990’ının Tıp Bayramı’nda objektiflere böyle yansımıştı.

CENGİZHAN ÖZER, EN UZUN SÜREYLE GÖREV YAPTI

1960 ila 1994 Yılları arasında Batman’da uzun süreyle doktorluk yapan Hatay Erzinli Cengizhan Özer’di. Batman’ın ilk hükümet tabipliğini de yapan Özer, geçen ay hakkın rahmetine kavuşmuştu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında verilen baloya, doktorla birlikte katılan kentin kıdemli hekimi Cengizhan Özer idi. 1990 Yılında Kristal Park’ta verilen baloda yer alan yer alan bazı hekimler; Eczacı Mersa Gökpınar, makine mühendisi Kadir Ercan, Cengizhan Özer, Ramazan İnci ve Sevinç İnci.

30 YIL ÖNCE TPAO ATÖLYELERİ

Bir zamanlar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki atölyelerde adlarından söz ettiren ustalar vardı. Yıl, 1991. Şimdilerde o atölyelerin yeri değişti. Şehirdeki sanayi sitelerinde olmayan ustalar TPAO’da vardı. 30 Yıl öncesinde TPAO’nun torna-tesviye atölyesinde bazı ustalar; Ahmet Akçay, Hüseyin Çark, Abidin, Ahmet, Abdülkerim usta, Kahraman Gül, Ekrem Diker ve Ata Kurt.” Bu emekçi ustaların tamamı TPAO’dan emekli oldu, geride ise eski atölyeden bu hatıra kare kaldı.

TEKİRDAĞ’DAN ÇOK BATMAN GÖNÜLLÜSÜYDÜ

Merhum Dr. Cengizhan Özer’den sonra Batman Tabipliğini yapan isim Doktor Kadir Sungur’du.  Yıllarca TPAO Batman Bölge Müdürlüğü Dispanseri’nde görev yaptı. Eşi Birsen Sungur ise Batman Lisesi’nde 1977-80 yılları arasında Felsefe öğretmenliği yaptı. Memleketi Tekirdağ’dan çok ‘Batman benim memleketim’ diyen Sungur’un, Kristal Park’ta Dr. Ramazan İnci ve Dr. İzzettin Mete ile 1989 yılındaki Tıp Bayramı’nda çektiği hatıra kare.

CENGİZ TOPEL’İN ESKİ EĞİTİMCİLERİ

Yıl, 1993. Bu karedeki eğitimcilerin tamamı emekliye ayrıldı. İşte Batman’ın eski eğitim yuvalarından Cengiz Topel’in 28 yıl önce öğretmen ve idarecilik yapan bazı simalar; (Ayaktakiler) Vasfi Nahırsüren, Selahattin Karaaslan, Şemsettin Taş, Nusret Koyuncu, Yusuf Yargın, Emin Oğuz, Ercan Turan, Necip Şeyban, eşi Fatma Şeyban, Sevgi Malkoç, Kenan hoca ve Abdurrahman Çağıl. (Oturanlar) Muhammed Hakim Ramazanoğlu, Fahri Atece, İbrahim Özlük, Mehmet Ali Tarkan, Çevre-Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, merhum Hasan Toy, Metin Hayri Bingöl, Bahrem Altan.

Editör: TE Bilişim