SANAT ENSTİTÜSÜ’NDE OKUMAK AYRICALIKTI

1968-69 Eğitim öğretim yılında Batman Lisesi ile birlikte açılan Sanat Enstitüsü’ne öğrenciler, sınavla alınırdı. Sanat Enstitüsü’nün elektrik bölümündeki ilk mezunlar, laboratuvar hocası Tahir Yumrukçalar’dan  kopmazdı. Lisenin elektrik bölümünün ilk mezunlarından Tevfik Demir, Tahsin Kutlu, Edip Öç, Mehdi Kayra, Hüseyin Güneştan, Hüsnü, Hıdır Bilgici, Hüsnü Trak ve Rıfat Başaran’ın 51 yıl önce Sanat Enstitüsü laboratuarında çektikleri hatıra kare.

SPORUN HER BRANŞINDA VARDI

Batman Sanat Enstitüsü öğrencileri, sporun her branşında yarışırdı. 1971 Yılının Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin yapıldığı TPAO sahasında basketbol takımıyla etkinliklere renk katan Sanat Enstitüsü’ndeki basketçi öğrenciler; “Merhum Niyazi Rende, İzzet Özenç, Merhum Vahap İşcan, Tevfik Demir, Resul Becerikli. (Oturanlar) Zübeyir Yel, Mehmet Kara ve Veysi Göze.”

SANAT ENSTİTÜSÜ’NDE BAŞARILI ÖĞRENCİLERDİ

Batman Sanat Enstitüsü’nün ilk mezunları adlarından başarıyla söz ettirmişti. Lisenin ilk mezunlarından Salih Bayar, şimdilerde Hatay-İskenderun’da Mardinliler Dernek Başkanlığı görevini sürdürüyor. Okul mezunlarından Tevfik Demir ile Bayar, okul binası etrafının çöl olduğu dönemlerden kalan hatıra karesi.

SANAT ENSTİTÜSÜ’DEN BİR KARE DAHA

Bir zamanlar Batman’da  ‘fakülte’ ayarında olan Sanat Enstitüsü’nden bir hatıra kare daha. İlk mezunlarından Tevfik Demir, Asaf Bilgiç ve bir sınıf arkadaşlarının da yer aldığı siyah-beyaz kare. Temeli atıldığında etrafında tek bir yapı olmayan Sanat Enstitüsü, şimdilerde kent merkezinin göbeğinde kaldı.

TPAO’DA SEVİLEN SİMALARDI

Biri yıllarca TPAO Bölge Müdürlüğü’nde Hukuk Servisi’nde avukat olarak çalıştı. Diğeri ise Petrolspor’da hem forma giydi hem de antrenörlük yaptı. 1990 Yılında TPAO’nun yıldönümünde Tan’ın sertifikasını aslen Malatyalı hukukçu Yücel verirken, objektiflere böyle yansımıştı. Yılları futbolla geçen Nihat Tan’ı bir süre önce kaybetmiştik. TPAO’dan emekli olan Yücel ise Ankara’da yaşamını sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim