YILLARI VERGİ DAİRESİNDE GEÇTİ

Mahmut Değirmenci ‘İlçe’ döneminde uzun süreyle Batman’ın Vergi Dairesi Müdürlüğü’nü yaptı. Batman ‘İl’ olduktan sonra 6 yıl süreyle aynı görevini yürüten Değirmenci, bilgisayarların olmadığı dönemlerde de masası evraktan geçilmezdi. 85 Yaşındaki Değirmenci, ömrünün yarısını Vergi Dairesi’ne veren yöneticiydi.

İLÇENİN BAŞARILI YÖNETİCİSİYDİ

Aslen Nusaybin-Akarsu Beldesi’nden olan Mahmut Değirmenci, Batman Vergi Dairesi’nde görevine bağlılığıyla takdir toplayan müdür’dü. İşte Batman’ın ‘İlçe’ döneminde Değirmenci’nin çok sevdiği makam odasındaki siyah-beyaz karesi.

ÖMRÜNÜN YARISI BATMAN’DA GEÇTİ

85 Yaşındaki Mahmut Değirmenci, 1966 yılında geldiği Batman’dan bir daha da kopmadı. Kısa bir dönem başka bir kurumda çalıştıktan sonra Batman Vergi Dairesi Müdürlüğü’nü yapan Değirmenci, aynı zamanda ‘Çevre’ciliğiyle biliniyordu. Değirmenci’nin ‘Evinin Bahçesi’nde yetiştirdiği meyvelerle çektirdiği hatıra kare.

BATMAN ÇAĞDAŞ’TA ESKİ POLİTİKACILAR

Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, 2000’li yıllara kadar yayınını ‘Gülistan Caddesi’ olarak bilinen Eski Tekel Caddesi’nde sürdürdü. 1994 Yılında DYP İl Başkanlığı döneminde Batman Çağdaş’ın eski bürosunda Yazı İşlerimiz Arif Arslan’ın konuğu olan eski Milletvekili Faris Özdemir’in, siyasette aktif olduğu dönemde yerel basın ziyaretlerini aksatmazdı.

ATAK’IN DUYGULANDIĞI TÖREN

1997-2000 Yılları arasında Batman Hava Meydan Komutanlığını yapan Albay Muharrem Atak, emekliye ayrıldığında duygulu bir konuşmayla petrol kentine ‘veda’ etmişti. Hava Meydan Komutanlığı’nda düzenlenen törende yeni komutana görevi devreden emekli Atak, koyu Petrolspor  taraftarıydı.

Editör: TE Bilişim