ALA VE ESKİ HASTANE YÖNETİCİLERİ

Yıl, 2003. Yer, Batman Valiliği. Dönemin Valisi eski İçişleri Bakanı Efkan Ala idi. Batman’ın ilk özel hastanelerinden olan Medical Park’ın yöneticilerinden Dr. Zafer Beken, Veysi Kubba ve Dr. Mahmut Akdağ, ziyaret ettikleri Ala’nın makamında objektiflerimize böyle yansımıştı.

CUMHURİYET CADDESİ’NDE OTOBÜS TERMİNALLERİ

Batman’ın Cumhuriyet meydanına çıkan ‘Cumhuriyet Caddesi’nde bir zamanlar otobüs firmalarının terminalleri vardı. Büyük şehirlere yolculuk yapmak isteyenler, meydana komşu olan otobüs firmalarına ait  büroların yollarını tutardı. 5 Yıl öncesine kadar terminallerin olduğu Cumhuriyet Caddesi güzergahındaki eski otobüs firma işletmecilerinden geride kalan bir kare.

AMATÖRDEN PROFESYONELLİĞE

Batman’da futbol tutkusu hiç sönmeyen bir spor dalı. 1970’li Yıllarda amatör takımlardan çok mahalli takımların olduğu Batman’da futbol turnuvaları, çekişmeli geçerdi. İşte 1970’li yılların ortalarında TPAO Stadında Güneşspor’un, Demirspor maçı öncesinde hatıra kare çeken futbolculardan Ahmet Öner ve Ali Yalaz Batman Petrolspor’da forma giyerken, Aziz Kıdır ise uzun yıllar Batman Gençlik Spor’un değişmez forvetiydi.

BATMAN’IN İLÇE YÖNETİCİLERİ

Yıl, 1988. Batman’ın ‘İlçe’ olduğu yıllar. Bir etkinlikte bir araya gelen dönemin yöneticilerinden Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Gültekin İnan, dönemin Cumhuriyet Başsavcısı merhum Hikmet Yardımcı, Ağır Ceza Reisi Ali Vurur, TÜPRAŞ eski Rafineri Müdürü Cevat Kocaman, Milliyet Gazetesi eski Muhabiri Kemal Tapan ve diğer protokol üyeleri bu hatıra kareyi çekmişti. Bu karedeki bazı simalar yaşama veda ederken, hayattakiler ise Batman dışında yaşıyor.

BU ALAN İŞ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ

2000’li Yılların başında Bozooğulları Oteli bitişiğindeki alanda ‘Midyat Koç Otobüs firması’ bir süre hizmet verdi. O yıllarda son model otobüslerle Batmanlılara ‘konforlu yolculuk’ sloganıyla seferler başlatan Midyat Koç firmasının açılışına vatandaşlar ilgi göstermişti. Şimdilerde bu alana, Batman’ın modern iş merkezilerinden birine dönüştürüldü.

ÖĞRETMENEVİ HATIRASI

Yıl, 1992. Batman Öğretmenevi Müdürü Nevzat Tuna ile 1993 yılının sonuna kadar Müdür Yardımcılığı yapan Ali Tarhan, 1994 Yılında ise Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne atandı. 2011’in Mart’ın kadar Müdürlük görevini sürdüren eğitimci Tarhan, emekliye ayrılmıştı. 1992’de Milliyet Gazetesi Muhabiri Kemal Tapan ve Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, eski Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Tarhan’la bir etkinlikte şimdi ki Öğretmenevi bahçesinde objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim