1992’DE ÖĞRENCİLERDEN ‘YEŞİL BATMAN İSTİYORUZ”

Yıl, 1992. Yer, Batman eski Valilik konağı. Dönemin Batman Valisi Zeki Şanal’dı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Vali Zeki Şanal’ı ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Şahin Aksoy, Milli Eğitim Vakfı İlkokulu Müdürü İsmet Onat, Başmüdür Yardımcısı emekli eğitimci Sadettin Vergili, Okul Müdür Yardımcıları merhum Kadri Demir, Agit Yıldız, Ana sınıf öğretmeni Şermin Varol, Valilik bahçesinde öğrencilerin ellerinde “Yeşil Batman İstiyoruz” yazılı pankartıyla objektifleriyle böyle yansımıştı.

TED KOLEJİ’NDE SIRALARDA İL YÖNETİCİLERİ

Bu kare, TED Koleji’nin TPAO’nun bünyesinde olduğu 1992 yılında çekildi. Batman’ın üçüncü Valisi Zeki Şanal, eski Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, TPAO Batman eski Bölge Müdürü Fikret Yöndem, Batman eski Milli Eğitim Müdürü Şahin Aksoy, TPAO eski Sondaj Müdürü Altay Kaptanoğlu ve Şaban Özmarasalı’nın da aralarında bulunduğu bazı yöneticiler, İlköğretim haftasında öğrencilerin arasında sıralara oturup hatıra kare çekmişti.

BAĞDU’NUN  SİYASETE DÖNÜŞ YILLARI

1980 Darbesinden önce Batman Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Şahabettin Bağdu, 1995 yılında Cem Boyner’in kurduğu liberal eğilimli ‘Yeni Demokrasi Hareketi’nin Batman İl Başkanlığını üstlenmişti. Batman eski Belediye Başkanlığı görevini kısa bir süre yapan Şahabettin Bağdu, 90’ların başında Batman’a dönüş yapmıştı. 1995 Genel seçiminin ardından Boyner’in siyaseti bırakınca, Bağdu da YDH’dan ayrılmıştı. İşte Zeki Oteli’nde 1995 seçimlerinden önce kalabalık bir kitleyle Zeki Otel salonunda kitlesiyle bir araya gelen merhum Bağdu’nun yanında olan bazı tanıdık simalar, merhum Hüseyin Ekinci, Erdal Ömeroğlu, TPAO emeklisi Yusuf bey, Belediye emeklisi Samet ve ünlü terzi Sedat Ekinci.

BELEDİYE ULAŞIM MÜDÜRÜ’NÜN SANATÇI YILLARI

Batman Belediyesi Ulaşım Müdürü Veysi Güney, 1980 ve 90’lı yıllarda aranılan sanatçıydı. Petrol kentinin eski sanatçılarından Güney, PTT-Telekom’un 90’lı yılların ortalarında düzenlenen kuruluş yıldönümlerine de renk katardı. Nişan ve düğün törenlerinin yanı sıra bazı kurum ve kuruluşların da etkinliklerine davet edilen Güney, görevi nedeniyle sahnelere ara verdi. İşte 1994 Yılında PTT-Telekom’un yıldönümünde sahneye çıkan Güney’in, 25 yıl öncesinin fotoğrafı.

90’LI YILLARIN BATMAN’I

Yıl, 1992. Burası bir zamanlar besicilerin ağırlıklı olduğu GAP ve Belde Mahallesi. Tilmerç’in ‘köy’ statüsünde olduğu dönemlerde Gültepe ve Belde Mahalleleri yoktu. Eski Bölge Devlet Hastanesi’nin henüz temeli atılmamıştı. Belediye’nin 1988 Yılında yaptığı konutların etrafı boştu. Son 30 yılda Atatürk Parkı bitişiğindeki GAP’a Fatih, Belde, Çamlıtepe ve Gültepe komşu oldu.  İşte yaklaşık 30 yıl önce GAP Mahallesi’nin fotoğrafı.

Editör: TE Bilişim