İLK İCRAATI O TEBALAYI ASMAKTI

Salih Gök, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Batman Belediye Başkanlığı’na seçildi. Mazbatasını aldı. İlk icraatı.

Hemen bir tabelacıyı çağırdı.

“-Büyük bir tabela yaz. ‘Rüşvet’ alan da veren de melundur’ diye.

Getir, Belediye binasının girişine as.

Salih Gök, dürüst adamdı.

“Ne yerdi, ne de yedirirdi.”

Batman O’nu severdi.

Kader… Ecel… Zamansız öldü…

Belediye Başkanlığı görevi sona ermeden… Salih Gök’ten sonra. Belediye binasından ‘O tabela’ kaldırılmıştı.

ETKİNLİKLERİ KAÇIRMAYAN BAŞKANDI

Belediye Başkanlığı döneminde etkinlikleri kaçırmayan merhum Salih Gök’ün yardımcıları da O’nu gölge gibi izlerdi. İşte bir etkinlikte Batman eski Belediye Başkanı Gök, eski yardımcıları Abdurrahman Uçak ve Mahsum Kahraman’dan geride kalan kare.

DENETİMLERİ AKSATMAZDI

Yıl, 1995. Belediye Başkanı Salih Gök, Eski Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uçak, Eski Veteriner Hakan Gündüz ve Mezbahane Şefi Emir Doğrul ile birlikte eski mezbahanede incelemelerde bulunurken objektiflerimize böyle yansımıştı.

SOKAKLARDA KÜREKLE ÇALIŞIRDI

Göreve seçilmesinin hemen ardından Batman’ın bazı cadde ve sokaklarındaki altyapı çalışmalarına katılan Salih Gök, ücra mahalle sakinlerinin de takdirini toplardı. İşte Batman’ın bir ücra semtindeki sokakta Yardımcısı Abdurrahman Uçak’la birlikte kürekle yolu düzelten merhum Gök’ten geride kalan bir fotoğraf.

HAMİDİ’NİN İLK DÖNEMİ

1984 Yılında Batman Belediye Başkanlığına seçilen Ataullah Hamidi, ilk dönemde çalışmalarla adından söz ettirmişti. Eski Belediye Meclis üyeleri ile birlikte sık sık bir araya gelen Hamidi, tecrübeli ünite müdürleriyle çalışmıştı. Seçildiğinde Belediye’nin ünite müdürlerinden İskan Yel, merhum Nurettin Sapan ve Abdurrahman Uçak ile bazı meclis üyeleriyle birlikte Hamidi, objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim