SANAT ENSTİTÜSÜ, KÖY OKULLARINDA

Batman’ın ilk liselerinden olan Sanat Enstitüsü’nün ilk mezunları, şimdilerde Batman kent merkezi ile birleşen Akça Köyü’ndeki eğitim yuvasının eksikliklerini gidermişti. 1970’li Yılların başında Akça (Tilmiz) Köyü’ndeki okula aralarında öğretmen İsmail Kavun, okul öğrencilerinden Abdurrahman Uçak ve Ali Ekinci’nin aralarında bulunduğu bir grup öğrenci, Akça Köyü İlkokulu Müdürü merhum Ahmet Baldak’a topladıkları kitapları armağan etmişti. Bu karedeki bazı simalar şimdilerde aramızda değil.

LİSELİLERİN DUVAR GAZETESİ

Batman Lisesi ile birlikte 1968-69 eğitim-öğretim yılında açılan Sanat Enstitüsü’nün ilk öğrencileri, her alanda başarılıydı. Lisenin ilk öğretmenlerinden İsmail Kavun’un yetiştirdiği öğrenciler arasında bulunan Abdurrahman Uçak, Ali Ekinci ve arkadaşları ‘Duvar Gazetesi’ni okul panosuna çıkardıklarında heyecanları objektiflere böyle yansımıştı.

BAYRAM KUTLAMALARI BÖYLE OLURDU

Yıl, 1985. Batman’da resmi bir bayram töreni. Eski Milli Eğitim Şube Müdürü merhum Mahmut Ekinci, 1985 ila 1995 yılları arasında Belediye Zabıta Müdürlüğünü yapan Ali Ulutaş ve Batman Belediyesi eski Fen İşleri Müdürü Abdurrahman Uçak, renkli geçen törende bu hatıra kareyi çekmişti.

ESKİ BELEDİYE-İŞ SENDİKASI

Yıl, 1994. Batman Belediye Başkanlığı’na Fazilet Partisi’nden seçilen merhum Salih Gök, o yıllarda tıkanan toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde Belediye-İş Sendikası eski Başkanı Osman Künteş ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelmişti. Eski FP İl Başkanı Mehmet Fırat’ın da bulunduğu heyetle makamında çektiği hatıra karede Başkan merhum Gök’ün dışında Osman Künteş, Selahattin Akkuş, Zübeyir Kaya, Emir bey, eski Belediye Başkan yardımcılarından Abdurrahman Uçak ve Salih Sevim de yer almış.

ESKİ BELEDİYE’DE MÜDÜRLER TOPLANTISI

Şimdilerde 2000 İş Merkezi’ne dönüşen Batman Belediyesi’nin eski binasının daracık odalarında petrol kenti için önemli kararlar alınırdı. İşte 1984 yılında Batman Belediye Başkanlığı’na seçilen eski Milletvekili Ataullah Hamidi, dönemin ünite müdürlerinden Abdurrahman Uçak, merhum Nurettin Sapan ve İskan Yel’le objektiflerimize böyle yansımıştı.

1994’DE BATMAN’IN ÜCRA MAHALLELERİ

Yıl, 1994. Batman Belediye Başkanlığı’na seçildiğinde Batman’ın Belde, Gültepe, Çamlıtepe ve GAP gibi mahalleleri yoktu. Batman’ın Kuzey bölgesindeki gelişmeyi göz önünde bulunduran dönemin Belediye Başkanı merhum Salih Gök, Yardımcısı Abdurrahman Uçak ve Zabıta Müdürü Ali Ulutaş ile yol çalışmalarını inceledikleri sırada.

Editör: TE Bilişim